tag ferien med på arbejde

Kender du følelsen af at være tilbage fra ferie og i den grad føle, at du er havnet i hamsterhjulet - og ihh hvor ville du gerne være tilbage i ferien fyldt med venner, familie og masser af sjov.

De fleste, der starter op efter ferie, møder dette antiklimaks – pludselig kan de kun se de kedelige og rutineprægede opgaver, som har hobet sig op, kunderne, der kræver mere og mere, chefen, som mener, at de skal yde noget ekstra, når nu de er helt udhvilede, og kollegaen, hvis gnasken på sin gulerod virker som lyden fra en skærebrænder.

Rigtig mange ønsker, at ferien aldrig sluttede, og det kan virke helt uoverskueligt at skulle ind i dagligdagens trummerum igen – med madpakker og børn, der skal hentes og transporteres til diverse fritidsaktiviteter. Men du har faktisk selv et ansvar for komme godt i gang efter ferien – og hvis du gør tingene rigtigt og forsøger at tage nogle af de positive ting med fra ferien, så kommer perioden lige efter ferien også til at gå langt bedre.

Det kan være en rigtig god ide, at tage nogle at de dejlige oplevelser med fra ferien og forsøge at overføre dem til arbejdet.

Når du holder ferie, kommer du alt andet lige ned i gear i forhold til dagligdagen, og det er sundt. En ferie betyder også, at du får ny energi, og kunsten er så at tage denne med på arbejde igen, så du både laver bedre resultater men også får en højere trivsel.

Tag disse råd med i hverdagen, og kom bedst tilbage fra ferie:

Det bliver ferietid igen

Lad være med at blive sur over, at en dejlig ferie er forbi. Glæd dig i stedet over minderne og husk på, at det jo altså på et tidspunkt bliver ferietid igen.

Spred god energi

Hvis du haft en god ferie og dine kollegaer spørger ind til den, så fortæl om den. På den måde kan du smitte dine kollegaer med den energi, som du er vendt tilbage med. 

Opgør med rutinerne

Prøv at lave lidt om på dine rutiner – og det gælder også de helt banale ting. Du kan for eksempel vælge at køre en anden vej, når du tager på arbejde. 

Autosignatur

Har du ikke allerede har forlænget din autosignatur, så gør det hurtigt med en ekstra dag. Det giver dig ro og ikke mindst tid til at komme igennem alle de mails, som er landet i din indbakke i løbet af ferien. 

Undlad at overarbejde i den første uge.

Du skal give dig selv plads til at komme tilbage fra ferie og til lige at lande igen. Hvis du starter med tage overarbejde, kan du være sikker på, at du hurtigt kører surt i det hele. Forsøg hellere at starte langsomt op - så kan du altid overarbejde i de følgende uger. 

Behandl andre som du gerne selv vil behandles

Husk at du ikke er den eneste på arbejdspladsen, der har været på ferie – det har dine kollegaer også. Spørg ind til hvordan de har haft det og fortæl dem, at de har været savnet både arbejdsmæssigt og socialt i den tid, de har været væk. 

Fortsæt ferien i fritiden

Du har sikkert haft en god tid med familie og venner, så lav en aftale med dem om at mødes igen, hvor I taler om de gode minder. Husk at tilbringe tid sammen med gode venner og familie også uden for ferietiden.

Rigtig god arbejdslyst!

< gå tilbage forrige side