tag godt imod fremtiden

Er du en af dem, der tænker: ”Gad vide om mit job forsvinder i løbet af nogle år?¨ Eller måske har du svært ved at håndtere og navigere blandt de mange teknologiske værktøjer, der hele tiden skyller ind i virksomheden? Så er du ikke den eneste.

Vi lever i en teknologisk tidsalder, og at sige at tingene forandrer sig i disse år er en underdrivelse, for der sker kolossalt store forandringer i disse år.

Men hvis vi ser tilbage i tiden, så tror jeg også hurtigt, vi kan blive enige om, at forandringer ofte er til det bedre. Menneskets intelligens kombineret med teknologiens muligheder gør, at vi befinder os i en spændende tid - og fremtiden bliver ikke mindre interessant.

Randstad Danmark fylder 20 år i 2017, og lad os sammen tage plads i tidsmaskinen og overveje nogle af de måder, hvorpå alting er blevet nemmere i dag.

Når du søgte et job hos Randstad for 20 år siden, så skrev du din ansøgning på din skrivemaskine - og helst uden for mange slåfejl, så ikke dokumentet endte med at være penslet til med "radérvæske". Du skulle efterfølgende fremskaffe en konvolut og et frimærke for så at traske ud i regnvejret og ned til en af de røde postkasser, hvor du kunne smide dit brev i brevsprækken sammen med alle de andre breve.

Dernæst måtte du så afvente, og var du ikke en af dem, der var helt fremme teknologisk og havde suppleret din fastnettelefon med en sidevogn i form af en telefonsvarer, så kunne du gå i dagevis og spekulere på, om de mon havde ringet, mens du ikke lige var ved telefonen.

Hvis man ser på det på den måde, så er der vist ikke nogen tvivl om, at teknologien har gjort alting meget nemmere i dag.

Måden vi søger job på har ændret sig markant - og ikke bare som følge af, at det er arbejdstagers marked, for det har det jo også været tidligere. Det sker også som følge af de sociale mediers fremmarch og teknologisk tilgængelige værktøjer, som i dag spiller en helt afgørende rolle.

I en ny rapport fra rådgivningsvirksomheden Gartner er konklusionen, at frem mod 2020 vil 1,8 millioner job forsvinde som følge af udbredelsen af kunstig intelligens. Det er måske nok foruroligende tal - men ikke hvis vi sammenholder det med, at der ifølge Gartner samtidig vil blive skabt 2,3 millioner nye job som følge af den stigende brug af kunstig intelligens.

Uddannelse

Ingen skal være i tvivl om, at udviklingen af nye typer job ikke er noget, der sker af sig selv. Det kræver uddannelse og ikke mindst omstillingsparathed, men det findes heldigvis også hos flertallet af os.

I Randstads seneste workmonitor-undersøgelse, hvor vi tager temperaturen blandt lønmodtagere i 33 lande, var resultatet entydigt. Lønmodtagere mener, at de har behov for uddannelse, og de er villige til at gå langt for at opnå dette.

91 procent af de danske lønmodtagere mener, at de har behov for løbende uddannelse, hvis de skal varetage deres arbejdsopgaver i fremtiden. Og 90 procent er af den opfattelse, at det er deres eget ansvar, at de får de fornødne kompetencer og færdigheder for at kunne varetage fremtidige opgaver.

Human Forward

Der er ingen tvivl om, at de aktører, der formår at få det bedste ud af teknologien og mennesket nu og i fremtiden, også vil være dem, der bliver mest konkurrencedygtige. Med andre ord - vi skal få det bedste ud af teknologien, og det skal ske med afsæt i mennesker og vores kompetencer.

I Randstad har vi netop introduceret ’Human Forward’, som dækker over, at vi skaber de bedste resultater i et samspil mellem menneskets intelligens og teknologiens udvikling, og vi håber og tror på, at det vil afspejle sig i forholdet til vores nuværende og kommende samarbejdspartnere.

Vi glæder os til en fremtid med masse af muligheder sammen med dig.

Af Nima Astanehdost, CEO Randstad Danmark

artiklens ekspert

Nima Astanehdost - CEO, Randstad Danmark

Nima Astanehdost har været med i størstedelen af Randstads 20 år i Danmark og er i dag administrerende direktør for Randstad Danmark

< gå tilbage forrige side