vi går et spændende år i møde

Det er altid forbundet med en vis risiko at give et bud på, hvad vi kan forvente os af arbejdsmarkedet i fremtiden, men vi vover alligevel pelsen, når vi ser på, hvad vi kan forvente os af 2020. Men før vi får et kvalificeret bud på tendenserne på arbejdsmarkedet i 2020, så er det nærliggende at se tilbage på, hvordan området har udviklet sig i 2019.

Konstant ledighedsprocent

Generelt er det værd at bemærke, at ledighedsprocenten for årets første 10 måneder har ligget konstant på 3,7 procent. Med en så lav ledighed siger det sig selv, at der har været stor aktivitet på jobmarkedet, når virksomhederne har skulle rekruttere nye medarbejdere.

Cirka 20 procent skiftede job i kvartalet

Hvis vi samtidig kigger på Randstads workmonitor for perioden, er det interessant at se hvor mange, der reelt har skiftet deres job ud i det forgangne år.

I årets første kvartal skiftede cirka 20 procent af de danske lønmodtagere job (fire procent skiftede job hos samme arbejdsgiver). I årets andet kvartal skiftede tilsvarende 20 procent jobbet ud (fem procent skiftede job hos samme arbejdsgiver), og i tredje kvartal skiftede 21 procent job (fire procent skiftede job hos samme arbejdsgiver).

Jobappetitten

Hvis vi kigger på indsatsen i forhold til lønmodtagernes aktive jobsøgen, kan vi se, at det i gennemsnit kun var fire procent af lønmodtagerne, som var aktivt jobsøgende over de tre første kvartaler af 2019, mens hele 50 procent slet ikke var aktive på jobmarkedet. – Og sammenlignet med andre lande har vi faktisk ikke været særlig jobsøgende i Danmark i 2019.

Læs seneste workmonitor

»Når 2019 har været præget af en fortsat lav ledighed, der vel kan sidestilles med den naturlige ledighed, og når lønmodtagerne generelt set ikke er særligt jobsøgende, så udgør det naturligvis en udfordring for virksomhederne, som i den grad skal ud og ramme de passive jobsøgende. Man kan vist roligt konkludere, at det har været arbejdstagers marked, og lige præcis den tendens tror jeg ikke vil ændre sig i 2020. Og når vi taler arbejdstagers marked, skal man heller ikke glemme, at muligheden for at skifte job sjældent har været bedre,« forklarer Michael Holm, som er dirktør for Randstad vikarforretning.

Han understreger dog samtidig, at mange er tilbageholdne med at tage springet blandt andet på grund af risikoen for en ny finanskrise som den, vi oplevede for godt 10 år siden.

»Jeg fornemmer, at mange holder lidt fast i bordpladen i øjeblikket og har gjort det igennem de senere år. Det er nok blandt andet fordi, der sker så mange uforudsigelige ting internationalt for øjeblikket som for eksempel Brexit og udfordringerne omkring USA’s handelsaftaler - og så har mange industrier også måttet sande, at de er blevet disrupted i de senere år,« tilføjer han.

»Især sidstnævnte tror jeg vil få stor indflydelse på arbejdsmarkedet i 2020. Der kan naturligvis være ræson i at holde fast i sit job set i lyset af den internationale usikkerhed, men når det er sagt, så skal du også sikre dig, at du hele tiden udvikler og dygtiggør dig. Med den hastighed og de mange forandringer, der finder sted i øjeblikket, så er det bare utroligt vigtigt, at du som medarbejder følger med og hele tiden sikrer, at du bevarer din markedsværdi, og det tror jeg, at vi vil se som en stærk tendens både i 2020 og i årene fremover,« siger Michael Holm.

Jobbene flytter sig

Men det er ikke den eneste tendens, der har været i 2019, og som vil være gældende i årene fremover. Interessant er det også at se, hvordan udbuddet af job har ændret sig i 2019.

Hvis vi sammenligner måned for måned for 2018 og 2019, så var der en markant stigning af antallet af jobopslag på landets største jobportaler i de første seks måneder, hvorefter kurven knækkede.

Men det er altså ikke fordi, der er en lavere efterspørgsel efter kandidater blandt virksomhederne - det skyldes nærmere, at virksomhederne og rekrutteringsbureauerne har erkendt at det ikke nytter noget at søge efter kandidater på jobportalerne alene.

»De sociale medier og sociale netværk er bare blevet større og større, når vi kigger på, hvor virksomhederne har søgt efter kandidater i 2019. Og den tendens er jeg også overbevist om vil fortsætte i 2020. Særligt et medie som Linkedin får større og større betydning, når virksomhederne søger efter nye medarbejdere. Og det betyder også, at når man skal holde sig orienteret på jobmarkedet, så kan man ikke nøjes med se på jobportalerne, for sociale medier og netværk betyder mere end nogensinde før, og den tendens vil fortsætte i årene fremover,« fastslår Michael Holm.

artiklens ekspert

Michael Holm - Direktør, Staffing & Large Account

Randstad Danmark

< gå tilbage forrige side

Kommentarer

 • 11-02-2020 Claudia Klein
  Hej og velkommen til Spotcap Global Loan Services, jeg hedder Claudia Klein, jeg er långiver og også lånekonsulent.

  Har du et stort behov for økonomisk forstærkning? har du brug for et lån til forskellige formål? hvis dit svar er ja, vil jeg anbefale dig at kontakte min virksomhed via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller meddel os på WhatsApp: +4915758108767 | og har et lån på din konto inden for 24 timer, fordi vi leverer fremragende lånetjenester over hele verden.

  Vi tilbyder alle slags lånetjenester (Personligt lån, Erhvervslån og mange flere), vi tilbyder både langvarige og kortvarige lån, og du kan også låne op til 15 millioner euro. Mit firma vil hjælpe dig med at nå en række mål med en bred vifte af låneprodukter.

  Vi ved, at det altid har været et enormt problem at få et legitimt lån For enkeltpersoner, der har økonomiske problemer og har behov for en løsning på det, finder mange mennesker det så svært at få egenkapitallån fra deres lokale banker eller andre finansielle institutioner på grund af stor rente sats, utilstrækkelig sikkerhed, forholdet mellem gæld og indkomst, lav kreditværdi eller andre årsager

  Ikke flere ventetider eller stressende bankbesøg. Vores service er tilgængelig 24/7 - du kan få et lån og gennemføre dine transaktioner, når som helst og hvor du end har brug for det

  Vi leverer 24 timers lån i verdensklasse. For forespørgsler / spørgsmål? - Send en e-mail til | spotcapglobalservices@gmail.com | eller meddel os på WhatsApp: +4915758108767 | & Modtag et svar på et øjeblik.

  Din familie, venner og kolleger behøver ikke at vide, at du er lav på kontanter, bare skriv til os, så får du et lån.

  Din økonomiske frihed er i dine hænder!
 • 07-03-2020 frederick moore
  Vil du låne, og ved du ikke, hvor du kan få et reelt lån?
  Ønsker du at starte en virksomhed, men du har ingen kapital?
  Har du brug for at ansøge om et lån af en eller anden grund?

  Dit håb er endelig her, da vi giver hurtige og pålidelige lån, vores
  service er 100% ægte og garanterer, at du får dit lån, når
  ansøgning, bedes du kontakte os via e-mail og godkende i dag på:
  fredickmoore660@gmail.com

  Vær hilset,
  Moore
  fredickmoore660@gmail.com
 • 07-03-2020 frederick moore
  Vil du låne, og ved du ikke, hvor du kan få et reelt lån?
  Ønsker du at starte en virksomhed, men du har ingen kapital?
  Har du brug for at ansøge om et lån af en eller anden grund?

  Dit håb er endelig her, da vi giver hurtige og pålidelige lån, vores
  service er 100% ægte og garanterer, at du får dit lån, når
  ansøgning, bedes du kontakte os via e-mail og godkende i dag på:
  fredickmoore660@gmail.com

  Vær hilset,
  Moore
  fredickmoore660@gmail.com
 • 07-03-2020 frederick moore
  Vil du låne, og ved du ikke, hvor du kan få et reelt lån?
  Ønsker du at starte en virksomhed, men du har ingen kapital?
  Har du brug for at ansøge om et lån af en eller anden grund?

  Dit håb er endelig her, da vi giver hurtige og pålidelige lån, vores
  service er 100% ægte og garanterer, at du får dit lån, når
  ansøgning, bedes du kontakte os via e-mail og godkende i dag på:
  fredickmoore660@gmail.com

  Vær hilset,
  Moore
  fredickmoore660@gmail.com
 • 13-03-2020 Adrian Bayford
  God dag

  Har du brug for et lån til alle formål? Har du et økonomisk problem? Bridge Finance Service garanteres ved at levere finansielle tjenester til kunder til en gunstig rente. Vores lån er enkle og hurtige. Kontakt os i dag for at få det lån, du har brug for. Vi kan matche ethvert lån med en rente på 2% til dit budget. Hvis du er interesseret, så kontakt med (adrianbay0008@gmail.com)
 • 27-03-2020 Elodie Yannick
  Hej alle derude, jeg håber I er i orden ??? Mine navne er fru Elodie Yannick, jeg kommer fra Belgien Liège, for nogle få uger siden blev jeg suget ind i en dårlig økonomisk situation, og jeg havde brug for et presserende lån til at betale mine regninger og komme tilbage på fødderne økonomisk på grund af min nuværende økonomiske situation, min bank nægtede at give mig et lån, så jeg ikke havde nogen anden mulighed end at kigge efter et usikret lån online, i løbet af min forskning var jeg et offer for svindel, og jeg mistede næsten € 1250, og jeg var i mere problemer, og jeg næsten gav op håbet om at få et lån, indtil jeg fandt et online-indlæg. Stillingen var et delt vidnesbyrd fra fru Melissa Nicholas fra Kansas State, der vidner om, hvordan hun fik $ 350.000 fra Kathy Finance Inc. efter at have læst indlægget, besluttede jeg at kontakte Kathy Finance Inc via e-mail: (kathyrichardfinance@hotmail.com) kontakt deles i stillingen, min usikrede låneanmodning på € 120.000 blev godkendt inden for 48 timer efter min anmodning, og deres lånerente er 2%. Mit lån blev betalt til min bankkonto uden nogen undladelse.

  Jeg vil udtrykke min dybe taknemmelighed og også rådgive lånesøgerne derude om at være meget årvågne, fordi der er mange svindlere derude med det eneste formål at svindle de uskyldige lånesøgere, så I er nødt til at være omhyggelig og årvågne .. for dem der har brug for et lån. Jeg anbefaler Kathy Finance Inc, du kan kontakte firmaet via e-mail: (kathyrichardfinance@hotmail.com)

  Tak for at have læst mit vidnesbyrd, jeg ønsker dig held og lykke.

  Dine,
  Elodie Yannick.
 • 27-03-2020 Elodie Yannick
  Hej alle derude, jeg håber I er i orden ??? Mine navne er fru Elodie Yannick, jeg kommer fra Belgien Liège, for nogle få uger siden blev jeg suget ind i en dårlig økonomisk situation, og jeg havde brug for et presserende lån til at betale mine regninger og komme tilbage på fødderne økonomisk på grund af min nuværende økonomiske situation, min bank nægtede at give mig et lån, så jeg ikke havde nogen anden mulighed end at kigge efter et usikret lån online, i løbet af min forskning var jeg et offer for svindel, og jeg mistede næsten € 1250, og jeg var i mere problemer, og jeg næsten gav op håbet om at få et lån, indtil jeg fandt et online-indlæg. Stillingen var et delt vidnesbyrd fra fru Melissa Nicholas fra Kansas State, der vidner om, hvordan hun fik $ 350.000 fra Kathy Finance Inc. efter at have læst indlægget, besluttede jeg at kontakte Kathy Finance Inc via e-mail: (kathyrichardfinance@hotmail.com) kontakt deles i stillingen, min usikrede låneanmodning på € 120.000 blev godkendt inden for 48 timer efter min anmodning, og deres lånerente er 2%. Mit lån blev betalt til min bankkonto uden nogen undladelse.

  Jeg vil udtrykke min dybe taknemmelighed og også rådgive lånesøgerne derude om at være meget årvågne, fordi der er mange svindlere derude med det eneste formål at svindle de uskyldige lånesøgere, så I er nødt til at være omhyggelig og årvågne .. for dem der har brug for et lån. Jeg anbefaler Kathy Finance Inc, du kan kontakte firmaet via e-mail: (kathyrichardfinance@hotmail.com)

  Tak for at have læst mit vidnesbyrd, jeg ønsker dig held og lykke.

  Dine,
  Elodie Yannick.
 • 31-03-2020 Adrian Bayford
  God dag

  Har du brug for et lån til alle formål? Har du et økonomisk problem? Bridge Finance garanteres ved at levere finansielle tjenester til kunder til en gunstig rente. Vores lån er enkle og hurtige. Kontakt os i dag for at få det lån, du har brug for. Vi kan matche ethvert lån med en rente på 2% til dit budget. Hvis du er interesseret, så kontakt nu med (adrianbay0008@gmail.com)

skriv en kommentar

 1.  
indsend din kommentar