et video-CV åbner nye døre

22-12-2016 12:12:42

Det er meget almindeligt at gøre sig lystig over alle de klichéer, man ofte kan finde i ansøgninger og cv'er. "God til at holde mange bolde i luften", "udrustet med godt humør og gode samarbejdsevner", "kan bevæge mig på alle niveauer i organisationen", er bare nogle af de floskler, som går igen i mange ansøgninger.

Men hvordan skiller man sig ud fra mængden og gør sin ansøgning og sit cv mere personligt og levende?

Et video-cv er en oplagt mulighed, men der er ikke så tit, at man støder på dem.

Det er rigtig ærgerligt, at så få jobsøgende gør brug af et video-cv. Det skaber en helt anden dynamik og indsigt i, hvem du egentlig er. Det betyder ikke, at du skal lade være med at sende dit cv og din ansøgning i en traditionel udgave, men video kan fungere som et fantastisk supplement, der øger dine muligheder markant.

I dag kan du med din telefon producere et cv, der ser meget professionelt ud, og der findes et utal af gratis værktøjer på nettet, som gør, at du let kan klippe en video sammen, så slutresultatet bliver rigtig godt.

Gør det rigtigt

Når man springer ud i at lave et video-cv, er det først og fremmest vigtigt, at man griber det rigtigt an fra starten.

De færreste virksomheder, jobportaler og rekrutteringsbureauer har systemer, der kan håndtere video - og det skyldes blandt andet, at de optager meget plads. Men det er ikke noget uoverstigeligt problem.

Det tager under et minut at oprette en YouTube-konto, og der kan du så lægge din video op og indsætte linket i din ansøgning eller på dit cv. På den måde bliver videoen et supplement til de traditionelle dokumenter.

Ti råd til et godt video-CV

 • Find et sted med godt lys – det optimale er naturligvis dagslys, men det er også vigtigt, at du ikke blander forskellige lyskilder.
 • Sørg for at din baggrund er rolig - gerne ensfarvet – for det er meget nemmere at arbejde med efterfølgende.
 • Sørg for dit kamera/telefon bliver holdt helt stille, mens du optager.
 • Vær opmærksom på lyden (hvis den skal være helt i top, kan du for et par hundrede kroner anskaffe dig en mikrofon, som kan tilsluttes din telefon).
 • Tal direkte ind i kameraet – Få eventuelt en god ven til at stille sig bagved og tal til vedkommende - det får dig til at virke mere naturlig.
 • Gør din video personlig – tal eventuelt direkte til den person, som skal afspille videoen.
 • Pas på med at gøre din video for lang (den bør ikke være længere en 1 ½ minut) – tænk nøje over dit budskab og gå eventuelt dit cv kronologisk igennem.
 • Tjek virksomhedens dresscode – og tag tøj på der passer til, når du optager videoen.
 • Tal tydeligt og klart og tænk meget over dit kropsprog – undersøgeler viser, at 55 procent af det vi kommunikerer sker gennem koropsproget.
 • Brug gerne relevante billeder – som for eksempel dit eksamensbevis eller fotos fra din fritidsinteresse eller lignende. Og vis dem gerne frem samtidig med, at du taler.
 • Træn og øv dig – og tag din video om, indtil du er tilfreds.
tags CV