Af Nima Astanehdost, CEO, Randstad Danmark

Pride-week er over os, men i år er det desværre i en mere afdæmpet og usynlig udgave. I ikke-corona tider ville diversiteten farve gadebilledet med farver, musik og feststemte mennesker. Regnbueflag, t-shirts med statements og butiksfacader med regnbuer ville side om side med diverse optog pryde de danske gader. Pride-week er et smukt billede på diversitet og mangfoldighed, og det skal fejres så meget som overhovedet muligt. Pride er for mig ikke kun en fejring af seksualitetens mangfoldighed, men en fejring af forskellighed og diversitet. Desværre er tingene anderledes i år, og fejringen bliver beklageligvis noget mere afdæmpet end normalt.

2020 er året i Covid-19 og statistikkens tegn. Statistikken gør det, statistik er bedst til, nemlig at inddele mennesker i små kasser. Det betyder, at der er tilføjet endnu flere kategorier til diversiteten i vores bevidsthed. Børnefamilier, offentligt ansatte, folk der kan arbejde hjemmefra, sundhedspersonale, de opsagte, de studerende, dem der glemmer at spritte af, hesteinteresserede fra Herning, skiturister, det somaliske mindretal i Aarhus og så lige “folk som Arne”. Listen er lang og den bliver formentlig endnu længere.

Vi har i år lært, at “dem og os” er meget mere end etnicitet, religion og seksualitet. Går vi ned på mikroniveau, er der rigtig mange af “dem og os”. Til syvende og sidst er vi alle forskellige og tilhører vores helt egen gruppe. Netop dette skal hyldes. Vi skal hylde individet og mennesket. 

I vores daglige arbejde hos Randstad - uanset om der er tale om vikaransættelser, rekrutteringer eller outplacementforløb - arbejder vi hver dag med individet og de forskelligheder, der styrker teamet og fællesskabet. Vi tager afsæt i det enkelte menneske, og vores fornemmeste opgave er at finde det perfekte match mellem kandidat og virksomhed – på trods af eller måske nærmere med afsæt i hver vores forskelligheder. Det perfekte match sker i samspillet mellem mennesker. Mennesker med forskellige baggrunde, indsigt, erfaringer, ønsker og karaktertræk. Diversitet gør os stærkere sammen!

Lad den digitale fejring af diversitet sprede sig og lad os sammen hylde mangfoldigheden og mærke den fællesskabsfølelse og det sammenhold, som Covid-19 også har lært os vigtigheden af.

Og lad os endelig ikke glemme, hvad PRIDE-ugen handler om, og hvorfor en uge som denne stadig er så vigtig. Mennesker angribes desværre stadig på grund af deres seksuelle orientering, rettigheder kan aldrig tages for givet, og PRIDE-ugen er med sine inspirerende fejringer af mangfoldighed et klart signal om, at man ikke vil og skal lade sig kue i kampen for sine rettigheder. Randstad og jeg ønsker alle de skønne, stærke og modige mennesker, som holder fast i sig selv og kæmper for vores alles rettigheder, en fantastisk digital fejring! Vi glæder os til at være med!