Danskerne ligger i bund, når det gælder lysten til rejseaktivitet, der er forbundet med ens arbejde. Kun en tredjedel (33%) af danskerne ønsker sig et job forbundet med meget rejseaktivitet. Det viser Randstads seneste undersøgelse blandt lønmodtagere i 34 lande.

»Jeg tror, det hænger meget sammen med, at vi i Danmark har en af de højeste erhvervsfrekvenser i verdenen, hvilket betyder, at begge køn er at finde på arbejdsmarkedet. Og har såvel far som mor mange rejsedage, kan det koste på hjemmefronten, og den pris er man naturligvis ikke parat til at betale,« siger Nima Astanehdost, direktør i Randstad.

Han understreger dog samtidig, at ens markedsværdi alt andet lige stiger, hvis man kan dokumentere, at man i en periode har været ude at møde nye kulturer og markeder.

»Det er helt klart, at kan man fremvise et cv med international erfaring, så står man alt andet lige bedre, end hvis det modsatte er tilfældet. Verden er i dag global, og stort set alle virksomheder er orienteret i mod dette, så set i det lys kan det være en fordel i en periode at søge et job, der er forbundet med nogen rejseaktivitet,« siger han.

Udsagn:  Jeg vil gerne have et job med en megen rejseaktivitet (klik på billedet for at se tabellen i stor)Udsagn:  Jeg vil gerne have et job, hvor jeg arbejder med forskellige kulturer/nationaliteter (klik på billedet for at se tabellen i stor)

Interviewene er gennemført i perioden 13.-29. januar 2016, og der er interviewet minimum 400 lønmodtagere i hvert land. Alle de adspurgte er mellem 18 og 65 år og arbejder mindst 24 timer om ugen. Undersøgelsens resultater indgår i den seneste udgave af Randstad Workmonitor, der udkommer fire gange om året.

(klik på billedet for at se tabellen i stor)