Uanset om din virksomhed er udfordret af digitalisering, uventede pandemier eller øget global konkurrence, skal din organisation forberede sig på at kunne imødekomme uforudsete begivenheder i fremtiden. I denne artikel kigger vi nærmere på tre centrale overvejelser, som du skal gøre dig, når du organiserer dine teams, så de er rustet til at imødekomme forandringer.

Stigende behov for at opbygge et smidigt og fleksibelt team

Verden omkring os ændrer sig og påvirker arbejdsmarkedet, og måden vi vælger at opbygge vores teams og organisationer. I løbet af de sidste årtier er vi gået fra et samlet, fællesorganiseret arbejdsmarked til et, der i stigende grad er fragmenteret. Den traditionelle langtidsbeskæftigelse erstattes i højere og højere grad af midlertidige ansættelser med en blanding af projektansættelser, konsulenter og freelancere. Ifølge undersøgelsen, 2020 Global Human Capital Trends, fra Deloitte svarede 45% af de adspurgte HR-fagfolk, at inkorporering af agilt og teambaseret arbejde er den største optimeringsændring, HR kan foretage sig.Dernæst har over halvdelen (53%) af de organisationer, der har vedtaget en teambaseret strategi, oplevet en betydelig forbedring af resultaterne.Dette gør det klart, at det bliver stadigt vigtigere for HR at indtage en agil, tilpasningsdygtig tilgang til de unikke udfordringer og muligheder, som virksomheder i øjeblikket står overfor. HR skal finde måder, hvorpå organisationen, teamet og medarbejderne kan tilpasse sig de nye forhold. Vi vil her se nærmere på tre vigtige overvejelser, der hjælper dig med at omstrukturere dit team, så det tilpasses til det nye normale, så du fremtidssikrer din organisation.

Tre vigtige overvejelser, du skal gøre dig, når du omorganiserer dit team for at imødekomme forandringer og usikkerhed:

Har vi adgang til de mest kritiske kompetencer og færdigheder i øjeblikket?

I en hurtigt skiftende økonomi kan behovet for kompetencer drastisk ændre sig. Pludselig opstår nye områder og muligheder, og du er nødt til at ansætte nicheekspertise hurtigt. For at sikre de mest kritiske færdigheder på det rigtige tidspunkt er mange virksomheder afhængige af konsulenter. At lade dine medarbejdere arbejde parallelt med eksterne specialister med forskellige specifikke kompetencer er ofte en effektiv måde at udvikle dine medarbejdere inden for afgørende områder.

Hvad er vores fremtidige personalebehov?

I mange brancher er der sæsonbetonede udsving gennem året, ugen og dagen. Kortlægning af dem gør det lettere at planlægge, hvordan du organiserer dit team. For at forberede dig på ændringer skal du også planlægge forskellige fremtidige scenarier. Dette giver dig mulighed for at udarbejde en strategi til justering af størrelsen på medarbejdergruppen baseret på uforudsete begivenheder. Det vil være med til at fremtidssikre din virksomhed.

Har vi den rette blanding af faste medarbejdere og midlertidigt personale?

For at tilpasse organisationen til uforudsete udsving, skal du have den rette blanding af faste og midlertidige ansættelser. Når vi beslutter, hvilke kvalifikationer der er brug for permanent, og hvilke der skal ansættes midlertidigt, anbefaler vi vores kunder at skelne mellem tre typer af færdigheder; forretningskritiske færdigheder, færdigheder på mellemniveau og mindre avancerede færdigheder.

 

Forretningskritiske kompetencer:

Disse medarbejdere skal helst fastansættes direkte hos jer.

Kompetencer på mellemniveau:

Disse ansatte kan være en blanding af faste og midlertidige ansatte.

Mindre avancerede færdigheder:

Disse ansatte kan med fordel være midlertidigt ansatte i kortere eller længere perioder.Alle tre kategorier kan fungere inden for det samme hold, og en enkeltperson kan ofte flytte fra et hold til et andet.I sidste ende handler det om at organisere et team, der skaber en langsigtet succesrig og lønsom vækst. I et stadig mere skiftende marked, med krav om både kontinuitet, hastighed og agilitet, er din organisation nødt til at forberede sig på forandringer og usikkerhed.

Du er altid velkommen til at kontakte os for et uforpligtende møde, hvis du er interesseret i at vide mere om, hvordan Randstad kan hjælpe dig med din bemandingssammensætning.