For første gang nogensinde gennemførte en række vikarkonsulenter en ny uddannelse udbudt af Dansk Erhverv. Og en bestået uddannelse betyder, at man i dag kan skrive certificeret vikarkonsulent på CV’et, og netop den titel skal gerne sikre, at virksomhederne vil opleve en forbedret kvalitet i dagligdagen, når de samarbejder med vikarbureauerne.

Uddannelsen tager sit udgangspunkt i treparts ansættelsesforhold, vikarjura og anden ansættelsesretlig regulering. I alt kommer den studerende tre hele dage på skolebænken, og det hele kulminerer med en afsluttende eksamen.

to tredjedele bestod.

I alt var 18 vikarkonsulenter tilmeldt det første hold, som afsluttede sin eksamen i juni. Tolv endte med at bestå eksamen – heraf to konsulenter, der deltog fra Randstad.

Det var alt i alt et fantastisk program, som Dansk Erhverv havde sammensat med en række kompetente undervisere. Selvfølgelig er man bekendt med en række af de forhold, som man gennemgår på de tre dage, men det er rigtig godt at få det sat ind i den rette kontekst. Det gør helt klart, at man i dag er bedre rustet i sit daglige arbejde,« fortæller Randstads Camilla Nøhr, som var en af dem, der bestod uddannelsen, og som nu kan kalde sig certificeret vikarkonsulent. Og hun understreger samtidig, at uddannelsen ikke bare er en formalitet, men noget der skal læses op på.

Mange uddannelser, der ender med et diplom, stiller ikke de helt store krav til deltagerne. Men det gør denne her altså, og det, at en tredjedel af deltagerne ikke består, vidner jo også om et vist niveau, og at man ikke kommer sovende til det,« siger hun.

flere på vej.

HR-chef i Randstad Tine Cebrian er rigtig glad for den nye uddannelse, som helt sikkert vil øge kvaliteten i markedet.

Som HR-chef i Randstad bliver jeg naturligvis ofte stillet en række spørgsmål inden for personalejura og treparts ansættelsesforhold generelt. Mange af de spørgsmål, er den certificerede vikarkonsulent nu i stand til at besvare, og det løfter naturligvis kvaliteten i det daglige arbejde. Vi er rigtig glade for, at de to medarbejdere, som vi sendte af sted på uddannelsen endte med at stå med et diplom i hånden. Og vi har allerede søgt om at få yderligere fire medarbejdere af sted på næste hold, der starter op i efteråret,« siger Tine Cebrian og tilføjer:

Vores målsætning er at få så mange som muligt igennem uddannelsen for derved at sikre, at vi lever op til de kvalitetskrav, som markedet efterspørger.«