Hvis din virksomhed, som mange andre, forbereder sig på en potentiel global recession, er det sandsynligt, at du kigger nøje på dit årlige budget og leder efter måder at skære ned på omkostningerne. Da lønomkostningerne udgør en betydelig del af dette budget, er det måske et af de første steder, du kigger.

Det nuværende arbejdsmarked med den voksende kvalifikationskløft gør det samtidig ekstra vigtigt at ansætte kvalificerede kandidater og forbedre fastholdelsesgraden. For at opnå vedvarende succes skal du sikre dig, at du har tilstrækkelige menneskelige ressourcer til at opretholde produktionen, samtidig med at du tiltrækker og fastholder de rigtige talenter. Det kan gøre det svært at skære ned på omkostningerne.

Ved første øjekast kan det måske synes, at et samarbejde med en ekstern HR-partner er en unødvendig udgift. Men denne type partnerskab kan faktisk hjælpe din organisation med at reducere udgifterne til arbejdsstyrken og samtidig forbedre kvaliteten af ansættelser og fastholdelsesrater.  

Læs videre for at finde ud af, hvordan Randstad Inhouse Services kan hjælpe din virksomhed med at reducere de samlede udgifter til arbejdskraft.

payrolling and finance - hand with coins in various color combinations. Please use the background color as indicated in the file name.

Brug vores beregner til omkostningsbesparelse til at finde ud af, hvor meget din virksomhed kan spare ved at samarbejde med Randstad.

tilgå beregneren

dybdegående forståelse

For at identificere de områder, hvor du har den største mulighed for at spare omkostninger og være mere økonomisk effektiv, har du først brug for en grundig forståelse af din virksomheds nuværende position.

Randstad Inhouse Services hjælper kunderne med at opnå denne indsigt ved at foretage en dybdegående virksomhedsscanning. Det indebærer, at Randstads dedikerede process managers, også kendt som workforce analysts, arbejder tæt sammen med interessenter fra forskellige områder af din virksomhed - herunder ledelse, uddannelse, drift, HR og økonomi - for at skabe et billede af, hvor du står lige nu, hvor du gerne vil være i fremtiden, og hvilke skridt du kan tage for at nå dine mål.

Din process manager - en erfaren medarbejder fra Randstad, der er specifikt tilknyttet din virksomhed - kan hjælpe dig med at få en bedre forståelse af din arbejdsstyrke ved at stille vigtige spørgsmål som f.eks:

  • Hvad er dine vigtigste forretningsmål? Ønsker du at øge omsætningen, reducere omkostningerne eller begge dele?
  • Hvordan hænger disse mål sammen med din arbejdsstyrke?
  • Hvordan griber I rekrutteringen an? Hvilke trin er involveret i at finde og udvælge kandidater, og hvor meget koster det?
  • Hvilke omkostninger har du forbundet med vigtige aktiviteter for nyansatte som introduktion, onboarding og oplæring?
  • Hvordan beslutter du, hvor mange medarbejdere du har brug for?
  • Hvilke omkostninger har du som følge af fravær og personaleomsætning?

Baseret på denne grundlæggende forståelse af din virksomheds aktuelle status - kendt som din zero measurement - kan vi identificere de mest effektive tiltag til at øge effektiviteten og spare omkostninger.

at reducere lønomkostningerne uden at miste produktivitet

En af de mest almindelige måder, Randstad Inhouse Services hjælper virksomheder med at reducere lønomkostningerne på, er ved at forbedre onboarding-processen.

Effektiv onboarding er afgørende for at sikre, at nye medarbejdere føler sig godt tilpas på arbejdspladsen og er parate til at nå et godt produktivitetsniveau så hurtigt som muligt. Det rigtige onboarding-program kan også forbedre din medarbejderfastholdelse. En undersøgelse viser, at 7 ud af 10 medarbejdere var mere tilbøjelige til at blive i virksomheden i mindst 3 år efter at have oplevet en stærk onboarding-proces.  

Hvis din organisation ofte er afhængig af midlertidige medarbejdere, kan regelmæssig onboarding være meget dyrt. Uanset hvor mange nyansatte du skal onboarde hvert år, er det vigtigt at gøre det på den mest omkostningseffektive måde.

Randstads erfaring og viden på dette område betyder, at vores afdeling for Inhouse Services kan overtage din onboardingproces og gøre den mere effektiv. Det gør vi blandt andet ved at tage de nyeste teknologier og innovationer i brug. Disse værktøjer kan hjælpe dig med at spare tid og udnytte dine ressourcer bedst muligt.

Går man et skridt videre end onboarding, er træning et andet område, hvor mange store virksomheder har mulighed for at forbedre sig. Undersøgelser viser, at virksomheder i USA i gennemsnit betaler 1.207 dollars pr. medarbejder til uddannelses- og udviklingsprogrammer hvert år, og tidligere undersøgelser har vist, at danske virksomheder efteruddanner for 15 mia. kr. om året. Uanset hvor meget din organisation bruger på at træne nyansatte, er du nødt til at evaluere effektiviteten af de træningsprogrammer, du har.

For eksempel er overtræning et særligt almindeligt problem. Så spørg dig selv: "Spilder virksomheden tid og penge på at udstyre folk med færdigheder, som ikke er afgørende for deres roller, eller som de måske ikke engang bruger? Eller skaber den et ekstra lag af fleksibilitet ved at have folk, der er uddannet til mange forskellige opgaver eller stillinger?"

Randstad Inhouse Services kan vurdere jeres nuværende onboarding og oplæringsproces og fastslå, hvor effektiv den er. Vores meget erfarne team kan hjælpe dig med at identificere eventuelle ineffektiviteter i dit træningsprogram og hjælpe dig med at udvikle en strategi for forbedringer af din onboarding-proces.

omfattende rekrutteringserfaring
omfattende rekrutteringserfaring

omfattende rekrutteringserfaring

En anden udfordring, som mange organisationer står over for i dag, er en stigning i medarbejderomsætningen. Ifølge Randstads Workmonitor er 50% af medarbejderne villige til at sige op for at få en bedre balance mellem arbejde og privatliv , og 54% ville sige op, hvis de ikke følte, at de hørte til på arbejdspladsen. Derudover viser rapporter, at omkostningerne ved en dårlig ansættelse kan være så høje som 30% af stillingens første års indtjening.

En af de mest effektive måder at begrænse personaleudskiftningen på er ved helt fra starten at sikre, at du ansætter folk, der har de rigtige færdigheder og erfaringer, og som også passer til jobbet, chefen og virksomheden. Desværre er det ikke altid en let opgave. Det er her, Randstad Inhouse Services kan hjælpe.

For det første har vi allerede et stort netværk af forhåndsscreenede kandidater. Vores rekrutteringsmedarbejdere kan hurtigt gennemse vores kandidatpulje for at identificere kandidater med de nødvendige færdigheder, erfaringer og egenskaber. For det andet kombinerer vi vores mange års erfaring inden for rekruttering og workforce management med solid kandidatindsigt for bedre at forstå medarbejdernes forventninger. Det giver os mulighed for at opbygge en effektiv strategi til at tiltrække dine ønskede kandidater. Endelig bruger vi den nyeste teknologi, såsom automatiseret kandidatscreening og virtuelle interviews, til at matche de rigtige kandidater med den rigtige arbejdsgiver.

Gennem et samarbejde med Randstad kan du forbedre kvaliteten af ansættelser, hvilket også kan øge fastholdelsen. Dette kan igen reducere det beløb, du bruger på rekruttering, onboarding og træning.  

reducering af direkte rekrutteringsomkostninger

Randstad Inhouse Services kan hjælpe dig med at reducere de direkte omkostninger i forbindelse med rekruttering. Det betyder, at du opnår omkostningsbesparelser næsten med det samme. For eksempel kan Randstad hjælpe dig med at reducere den tid og de penge, du bruger på at tiltrække de rigtige ansøgere.

Denne fordel er afgørende, fordi en stor del af den økonomiske forpligtelse, der er forbundet med at ansætte medarbejdere, stammer fra behovet for at markedsføre og annoncere ledige stillinger på jobportaler, sociale medier og andre platforme. Der er en forståelig tilbøjelighed til at  promovere sine ledige stillinger på så mange kanaler som muligt. Det kan være en dyr tilgang til rekruttering, og det garanterer ikke nødvendigvis, at dit jobopslag når ud til dine ideelle ansøgere.

Annoncering er kun en del af rekrutteringsprocessen. Den omfatter også screening af kandidater, gennemførelse af interviews, tjek af referencer og onboarding. En HR-partner som Randstad kan håndtere mange eller alle disse rekrutteringsopgaver for dig. Med Randstad Inhouse Services har du f.eks. en erfaren ekspert inden for talent management, der arbejder onsite hos dig for at håndtere mange af de daglige opgaver forbundet med at håndtere og administrere en midlertidig arbejdsstyrke.

Disse løsninger kan hjælpe din virksomhed med at reducere de samlede udgifter til rekruttering. Derudover kan det reducere mængden af tid og ressourcer, som dine medarbejdere bruger på at opslå jobannoncer, filtrere ansøgere og udføre andre opgaver. Ved at overlade nogle eller alle disse opgaver til vores professionelle rekrutteringsteam, får dine medarbejdere frihed og fleksibilitet til at fokusere på andre opgaver, der kan skabe mere værdi for din virksomhed.

payrolling and finance - hand with coins in various color combinations. Please use the background color as indicated in the file name.

Hvor meget kan din virksomhed spare ved at samarbejde med Randstad?

tjek vores beregner til omkostningsbesparelser

den perfekte kombination af teknologi og menneskelig indsigt

Teknisk innovation yder et vigtigt bidrag til den løbende udvikling af HR, og de fleste virksomheder har noget at vinde ved at omfavne nye systemer og teknologier til at optimere vigtige ansættelses- og workforce management-processer. Hos Randstad omfavner vi denne teknologi som et middel til at levere hurtigere og mere effektive ydelser, der giver bedre ansættelsesresultater. Når du samarbejder med Randstad, bruger vi disse værktøjer til at strømline rekrutteringsprocessen.

Hvad angår omkostningseffektivitet, kan metoder som elektronisk fakturering og automatisering af nøgleopgaver som screening af ansøgere, kontrol af referencer og analyse af arbejdsstyrken give dine medarbejdere mere tid til at koncentrere sig om andre opgaver, hvor de kan udnytte deres kompetencer. Disse processer reducerer også risikoen for menneskelige fejl, hvilket kan have økonomiske konsekvenser.

Selv om teknologien er effektiv i rekrutteringsbranchen, anerkender vi, at den ikke kan erstatte behovet for menneskelige relationer. Vi prioriterer også kandidatengagementet højt. Kontakt med ansøgere på hvert trin i rekrutteringsprocessen kan forbedre nye ansattes jobtilfredshed, kvaliteten af ansættelsen og fastholdelsesgraden. Det er gennem denne optimale kombination af personlig kontakt og teknologi, at vi hjælper vores kunder med at reducere arbejdsomkostningerne og samtidig forbedre ansættelsesresultaterne.

opnå større fleksibilitet i arbejdsstyrken
opnå større fleksibilitet i arbejdsstyrken

opnå større fleksibilitet i arbejdsstyrken

Forskellige faktorer, såsom svingende markeder og sæsonbetonede tendenser, kræver, at organisationer skalerer deres arbejdsstyrke op og ned efter behov. Denne vigtige faktor kan gøre det utroligt svært at styre arbejdsomkostningerne.

En af de mest effektive måder at håndtere disse skiftende krav på er at opbygge en fleksibel arbejdsstyrke, f.eks. ved at have et team af midlertidigt ansatte. Denne strategi giver dig mulighed for at opbygge en pulje af vikarer, som du kan kalde ind, når du har brug for at opskalere din arbejdsstyrke. At have det rette antal medarbejdere på alle skift gør det lettere at overholde leveringsfrister og kundernes forventninger.

Da disse løsarbejdere ikke er på din faste lønningsliste, behøver du ikke at ansætte ekstra medarbejdere i perioder med lav aktivitet. I stedet kan du nedskalere din arbejdsstyrke og spare på lønomkostningerne. Det kan dog være dyrt og tidskrævende at administrere en midlertidig arbejdsstyrke, medmindre du samarbejder med et vikar- og rekrutteringsbureau, der kan håndtere disse opgaver for dig.

Randstad Inhouse Services kan håndtere alle aspekter knyttet til løsarbejdere, herunder ansættelse, onboarding og vagtplanlægning. Vores ydelser giver dig mulighed for at reducere dine samlede lønomkostninger uden at bruge flere af din virksomheds ressourcer eller gå på kompromis med kvaliteten.

dokumenterede resultater

Randstad Inhouse Services' tilgang til at forstå arbejdsstyrken og identificere muligheder for at minimere omkostningerne uden at miste produktivitet har givet resultater for virksomheder i en række brancher.

I over 60 år har vores teams leveret rekrutterings- og workforce management-løsninger af høj kvalitet til organisationer over hele verden. Vi arbejder i øjeblikket på omkostningsbesparende programmer med mere end 800 kunder og hjælper dem med at opnå reduktioner på mindst 2-3 % i deres samlede udgifter til arbejdskraft.

Når du samarbejder med Randstad, får du øjeblikkelig adgang til vores ekspertise og dygtige rekrutterings- og workforce management-eksperter. Derudover leverer vi nøjagtig, opdateret kandidatindsigt, der hjælper arbejdsgivere med bedre at forstå arbejdstagernes forventninger og sammenligne nuværende løn- og medarbejdertilbud med branchestandarder.

payrolling and finance - hand with coins in various color combinations. Please use the background color as indicated in the file name.

Leder du efter måder at reducere lønomkostningerne i din organisation på? Brug vores praktiske omkostningsbesparelsesberegner til at finde ud af, hvor meget du kan forvente at spare gennem et partnerskab med Randstad.

få omkostningsberegneren
om eksperten
author lars kjaerulf
author lars kjaerulf

Lars Kjærulf

director, operational talent solutions

Lars er overordnet ansvarlig for Randstad Operational Talent Solutions og Randstad Inhouse Services i Danmark. Lars har en stærk forståelse for virksomheders HR-udfordringer og begrænsninger og bidrager med sine mange års erfaring indenfor bemandingsløsninger, personaleoptimeringer og procesoptimering til at skabe værdi for vores kunder med behov for en stor fleksibel arbejdsstyrke.

hold dig opdateret om de seneste nyheder, trends og tendenser om rekruttering og arbejdsmarkedet.

tilmeld