sådan kan randstad hjælpe dig med at reducere din personaleomsætning.

31-10-2022

Manglen på arbejdskraft er fortsat stor, og det er en global udfordring, som trods krise og en mulig recession i vente ikke vil løse sig over night. Faktisk er 70 % af CEO'erne ifølge en nylig undersøgelse bekymrede over behovet for kvalificeret arbejdskraft.

I lyset af dette voksende problem prioriterer mange virksomheder nu fastholdelsesindsatsen i erkendelse af, at lavere personaleudskiftning reducerer efterspørgslen efter nye talenter. Heldigvis er vi hos Randstad ikke kun specialiseret i rekrutteringsstrategier; vi kan også tilbyde skræddersyede personaleløsninger, der kan hjælpe din virksomhed med at reducere personaleomsætningen.

Her er nogle eksempler på, hvordan Randstad kan hjælpe dig med at fastholde dine medarbejdere længere.

tilbyd konkurrencedygtige lønninger

I den nuværende usikre økonomi forsøger flere og flere virksomheder at finde måder at stramme deres budgetter og skære ned på omkostningerne. Du tænker måske, at det sidste, din virksomhed kan tilbyde, er højere lønninger. Men hvis dit nuværende lønniveau ikke er konkurrencedygtigt nok til at tiltrække og fastholde de bedste kandidater, kan det i sig selv koste mere end en lønforhøjelse.

Faktisk koster en høj personaleomsætning ofte en virksomhed mere, end den er klar over. Udover den reelle omkostning forbundet med rekrutteringsprocessen, vil der også være omkostninger forbundet med mindre produktivitet, overarbejde blandt tilbageværende medarbejder,e nedsat medarbejdertrivsel eller sundheds- og sikkerhedsudfordringer.

Hvis du kan undgå alle disse omkostninger, kan besparelserne være større end omkostningerne ved en lønforhøjelse. Den rigtige løn kan give din virksomhed en konkurrencemæssig fordel ved rekruttering af nye talenter, men det kan også være med til at fastholde dine eksisterende medarbejdere. En nylig medarbejderundersøgelse viste, at en højere løn ville motivere over 40 % af medarbejderne til at blive hos deres nuværende arbejdsgiver.

styrk dit employer brand

Selv om mange arbejdsgivere har gjort en stor indsats for at øge medarbejdernes engagement, viser undersøgelser, at mindre end en tredjedel af arbejdsstyrken rent faktisk føler sig engageret i deres arbejde. I mange tilfælde er grunden til, at arbejdsgiverne ikke formår at øge engagementet, at de ikke helt forstår, hvad medarbejderne har brug for.

Hos Randstad gennemfører vi hvert år Randstad Employer Brand Research, som er verdens største uafhængige undersøgelse af employer branding, hvilket giver os værdifuld indsigt i, hvad forskellige medarbejdere lægger mest vægt på, når de vælger arbejdsgiver. 

Denne omfattende indsigt kan bl.a. bruges som grundlag for udformning af en attraktiv medarbejderpakke. Det vil ikke kun hjælpe dig med at tiltrække nye kvalificerede kandidater, men også med at fastholde dine eksisterende medarbejdere. Attraktive løn-og medarbederfordele kan være med til at øge medarbejdernes engagement og hjælpe din virksomhed med at opbygge et employer brand, der skaber resultater og forbedrer din virksomheds omdømme blandt tidligere, nuværende og potentielle fremtidige medarbejdere.

Ud over at reducere personaleomsætningen kan øget medarbejderengagement også øge produktiviteten og reducere fravær. Ifølge en undersøgelse er virksomheder med et højt engagement mere end 20 % mere rentable.

sørg for optimal onboarding af nye medarbejdere 

Undersøgelser viser, at medarbejdere er mest tilbøjelige til at sige op i løbet af de første tre måneder af deres ansættelse.  Det betyder, at du kan ende med at bruge over 20 % af lønnen på at ansætte en medarbejder, blot for at opleve vedkommende sige op et par måneder senere. En sådan udskiftning kan i sidste ende koste din virksomhed tusindvis eller titusindvis af kroner hvert år.

Den gode nyhed er, at der tilsyneladende er en direkte sammenhæng mellem ansættelsen af nye medarbejdere og personaleomsætningen. I en nylig undersøgelse rapporterede halvdelen af de adspurgte arbejdsgivere om en reduktion i personaleomsætningen blandt nyansatte efter indførelsen af en struktureret onboarding-proces.

For at opnå de bedste resultater bør onboardingen starte allerede på den første dag, dvs. den dag, hvor medarbejderen takker ja til jobbet. Dette første skridt kan være et simpelt velkomstbrev med flere oplysninger om virksomheden og dens kultur eller en opfordring til medarbejderen om at udfylde papirer i forbindelse med ansættelsen. Når medarbejderen er startet i jobbet, bør der være en omfattende onboarding-proces, der fremhæver virksomhedens værdier og hjælper medarbejderen med at finde sig til rette så hurtigt som muligt. 

Randstad kan hjælpe dig med hele onboardingprocessen. Vi forstår dog, at alle virksomheder har unikke ønsker og krav. Derfor tilbyder vi skræddersyede løsninger, der giver dig frihed til at bestemme, hvilke dele af onboarding-processen du ønsker, at vores team skal håndtere, og hvilke dele du ønsker at varetage internt.

Uanset hvilket niveau af direkte service din virksomhed har brug for, kan vi samarbejde med dig om at udvikle en onboarding-proces, der forbedrer medarbejdernes engagement, fremskynder tilvænningsprocessen og får dine nyansatte til at blive også efter de eftertragtede 90 dage.

ansæt den rigtige person

En af de bedste måder, at reducere personaleomsætningen på, er ved at sørge for, at de rigtige medarbejdere bliver ansat i første omgang. Tænk på al den tid og alle de penge, du investerer i rekruttering og onboarding af nye medarbejdere. Det sidste, du ønsker, er at vente, til onboarding-processen er overstået, for så at indse, at den nyansatte ikke passer til stillingen eller virksomheden.

Du kan forbedre dine ansættelsesresultater gennem en ordentlig og grundig rekrutteringsproces. Ved første øjekast kan det virke kontraproduktivt at gøre rekrutteringsprocessen mere selektiv i en situation, hvor det i forvejen er svært at finde kvalificeret personale. Alternativet er imidlertid at forblive i en uendelig cyklus med høj personaleomsætning og dårlige resultater, hvor du også risikerer at ansætte medarbejdere, der potentielt kan drive nogle af dine bedste medarbejdere væk pga. deres opførsel eller manglende engangement.

I modsætning til nogle af vores konkurrenter tilbyder Randstad aldrig en standardiseret rekrutteringsløsning. I stedet tager vi os tid til at forstå både branchetendenser og virksomhedsspecifikke aspekter, såsom jeres virksomhedskultur, jeres forretningsprocesser og jeres rekrutteringsmål og -behov.

På baggrund af disse data udarbejder vi en rekrutteringsproces, der ikke blot tiltrækker kvalificeret arbejdskraft, men som også hjælper dig med at identificere de rigtige kandidater til din virksomhed og den pågældende stilling. Denne proces giver igen bedre rekrutteringsresultater, herunder lavere personaleudskiftning.

gør brug af værktøjer til optimal bemandingsplanlægning

Når du samarbejder med Randstad, kan du trygt overlade det daglige ansvar for administration og bemandingsplanlægning til vores team. Teamet består af en commercial manager, en process manager og en account specialist.

Vores team kan håndtere alt fra rekruttering, udvælgelse og onboading til vagtplanlægning og relevante forecasts og analyser. Vi arbejder tæt sammen med dig for at hjælpe dig med at afgøre, hvilke aspekter du ønsker, at vores team skal tage sig af.

Når du overlader nogle af eller alle disse opgaver til vores team, kan dine interne medarbejdere bruge mere tid på at opbygge medarbejderrelationer og styrke virksomhedskulturen. Et partnerskab med Randstad Inhouse Services kan hjælpe din virksomhed med at opnå følgende:

  • bedre fastholdelse af medarbejdere
  • øget produktivitet
  • lavere personaleudskiftning
  • mindre fravær
  • store omkostningsbesparelser
  • højere rentabilitet

Hvis din virksomhed har svært ved at finde de kompetencer, I har brug for, kan en effektiv løsning være at fokusere på at fastholde de eksisterende medarbejdere. 

Hvis du vil vide mere om, hvordan et partnerskab med Randstad Inhouse Services kan se ud, kan du downloade vores casestudie, hvor vi beskriver, hvordan vi hjalp vores kunde med at reducere personaleomsætningen, og hvilke resultater vi opnåede.