Ifølge en nylig undersøgelse har 94 % af Fortune 1000-virksomhederne oplevet supply chain disruptions siden pandemien. De store virksomheder er ikke de eneste, der er berørt af denne igangværende krise. Undersøgelser viser, at 80 % af de små virksomheder også har haft problemer med forsyningskæden, og 87 % af forbrugerne hævder, at de er blevet negativt påvirket af udfordirnger i forsyningskæden.

Da de fleste eksperter er enige om, at det kan tage flere år at afhjælpe disse udfordringer i forsyningskæden fuldt ud, har din organisation ikke længere råd til at vente på, at tingene bliver bedre. I stedet er det tid til at tage handlingsorienterede skridt til at overvinde disse udfordringer og styrke din organisations supply chain-processer.

dokument

7 handlingsorienterede tiltag til at overvinde udfordringer i forsyningskæden

download her

Denne artikel ser nærmere på tre primære skridt, som din virksomhed kan tage for at overvinde krisen i forsyningskæden, herunder:

indførelse af digital teknologi.

Supply chain management er en ekstremt kompleks proces, der involverer flere faser og leverandører. Mange virksomheder bruger stadig den "gamle måde at arbejde på", herunder Excel-regneark, men denne manuelle proces er både forældet og tidskrævende. Hvis din virksomhed stadig bruger regneark til at administrere din supply chain-proces, er det på tide at overveje at investere i digital teknologi.

Den barske virkelighed er, at hvis din virksomhed ønsker at sikre sig de varer, den har brug for på et stærkt konkurrencepræget marked, samtidig med at omkostningerne holdes under kontrol, skal du være i stand til at træffe hurtige og effektive supply chain beslutninger. Dette trin kræver analytiske data, realtidsrapporter og præcise prognoser. Den type data, der ikke kan fremskaffes alene fra manuelle regneark.

Digital teknologi som f.eks. AI kan imidlertid give dig de data og den indsigt, du har brug for til at identificere markedstendenser og mere præcist forudsige virksomhedens fremtidige behov. Ved at have den rette teknologi på plads kan din virksomhed få den konkurrencefordel, den har brug for til at opbygge et stærkt leverandørnetværk og fleksible og modstandsdygtige supply chain-processer.

Teknologi til f.eks. forecast af efterspørgsel og lagerstyring, hjælper virksomheder med at spare tid og penge og samtidig forbedre effektiviteten. Sargento var f.eks. i stand til at reducere fragtomkostningerne og samtidig forbedre synligheden i sine processer ved at udskifte sine manuelle processer med teknologi til transportstyring.

erhvervelse af digitale talenter.

Din virksomhed kan ikke effektivt integrere digital teknologi i supply chain-processerne uden også at erhverve de nødvendige digitale færdigheder og kompetencer. Desuden har virksomhederne brug for medarbejdere, der kan analysere disse data og omdanne dem til værdifuld indsigt i forsyningskæden. Denne type avanceret dataanalyse er så vigtig, at 75 % af arbejdsgiverne planlægger at øge brugen af den i de kommende år. Og det er der gode grunde til. Undersøgelser viser, at succesrige virksomheder har mere end 2,5 gange større sandsynlighed for at have funktioner til avanceret dataanalyse på plads.

Desværre viser undersøgelser også, at virksomhederne har store mangler på dette område. Ifølge en nylig undersøgelse mener kun 1 % af virksomhederne faktisk, at de har de nødvendige interne digitale færdigheder til at bringe virksomheden fremad.

I betragtning af det ekstremt lave antal af forberedte virksomheder er der stor sandsynlighed for, at din virksomhed har brug for at tage skridt til at erhverve de digitale færdigheder, der er nødvendige for at implementere avanceret supply chain-teknologi. Dette skridt kan opnås ved at opbygge en robust ansættelsesstrategi og investere i uddannelse af medarbejdere inden for emner som f.eks. forretningsanalyse, teknologi til supply chain planlægning, 3D-print og blockchain.

quote icon

En nylig undersøgelse viser, at 93 % af supply chain managers ønsker at gøre deres supply chain-proces mere fleksibel og agil end før pandemien.

McKinsey

diversificering af forsyningskæden.

En nylig undersøgelse viser, at 93 % af supply chain-ledere ønsker at gøre deres supply chain-proces mere fleksibel og agil end før pandemien. En af de måder, hvorpå virksomhederne planlægger at gøre dette, er ved at opbygge et mere diversificeret supply chain netværk.

Før pandemien var mange virksomheder i høj grad afhængige af nationale og internationale leverandører. Da COVID-19 medførte nedlukning af grænserne, indstillede disse internationale og endda nogle nationale leverandører leverancerne, og mange af disse virksomheder kunne ikke få de forsyninger, de havde brug for.  Virksomhederne var tvunget til at søge lokale og regionale leverandører, som i forvejen var pressede i forsøget på at imødekomme efterspørgslen.

Mange virksomheder var ude af stand til at fylde hylderne, sikre de råmaterialer, der var nødvendige for produktionen, eller transportere varer fra A til B. Disse problemer påvirker stadig virksomhederne den dag i dag. I maj 2022 var 20 % af fragtskibene ikke i stand til at lægge til på grund af overbelastede skibshavne.

For at undgå disse problemer i fremtiden planlægger 90 % af virksomhedslederne at fokusere på at opbygge relationer med lokale og regionale leverandører. Før dette kan ske, bør din virksomhed imidlertid overveje ikke blot at investere i digital supply chain-teknologi, men også at øge synligheden i dit supply chain-netværk.

Desværre kender mindre end 50 % af virksomhederne beliggenheden af deres vigtigste leverandører. Denne mangel på synlighed kan gøre det næsten umuligt at vurdere risikoen i dine supply chain-processer og dermed gøre virksomheden ude af stand til at forberede sig på fremtidige disruptions.

Den gode nyhed er, at den rigtige teknologi kan give din virksomhed den synlighed, den har brug for, for at mindske disse disruptions i forsyningskæden. Ved at forstå, hvor dine leverandører er placeret, og hvilke risici der er forbundet med dette samarbejde, kan du bedre forberede din virksomhed på fremtidige udfordringer i forsyningskæden.

dokument

7 handlingsorienterede tiltag til at overvinde udfordringer i forsyningskæden

download her

opbygning af en solid ansættelsesstrategi

Inden du begynder ansættelsesprocessen, er det vigtigt, at din virksomhed foretager en kompetencevurdering for at identificere præcis, hvilke digitale færdigheder din virksomhed har brug for nu og i fremtiden. Dette trin sikrer, at din virksomhed ikke blot ansætter kandidater med teknisk viden, men at du finder de kandidater, der har de specifikke færdigheder, som din virksomhed har brug for.

Det er et vigtigt første skridt at kende din virksomheds behov for digitale færdigheder. Det er dog lige så vigtigt at være klar over, at teknologien udvikler sig så hurtigt, at disse færdigheder kan være forældede inden for få år. Derfor er det også vigtigt at søge efter kandidater, der let kan uddannes i takt med, at teknologien fortsætter med at udvikle sig. Du kan f.eks. søge efter ansøgere med bløde færdigheder som motivation, kritisk tænkning og problemløsning, der viser deres vilje og evne til at lære nyt.

investering i opkvalificering og omskoling

I lyset af den nuværende mangel på arbejdskraft og den fortsatte mangel på kvalifikationer kan din virksomhed muligvis ikke erhverve de digitale færdigheder, den har brug for, ved at ansætte alene. Da jobmarkedet fortsat er intenst, og konkurrencen er på et historisk højt niveau, investerer mange virksomheder i uddannelse af medarbejdere for at erhverve de interne digitale færdigheder, de har brug for.

Fordelene ved denne form for opkvalificering, uddannelse og omskoling er, at den sikrer, at din virksomhed får de specifikke digitale færdigheder, den har brug for, og at det hjælper med at reducere virksomhedens personaleomsætning ved at lade dine medarbejdere vide, at du er villig til at investere i deres fremtid.

mennesker, der arbejder
mennesker, der arbejder

opbygning af en fleksibel arbejdsstyrke.

Resiliens, eller evnen til hurtigt at komme sig efter supply chain disruptions, er det ultimative mål for enhver virksomhed, især på et post-pandemisk marked med flere igangværende kriser. Den bedste måde, at opnå denne form for modstandsdygtighed på, er ved at indbygge fleksibilitet i din forsyningskæde, herunder at skabe en fleksibel arbejdsstyrke.

Der er flere måder, du kan udvikle denne type fleksibilitet på, bl.a. ved at:

drag fordel af den voksende gig-økonomi

Fremkomsten af gig-økonomien gør det muligvis nemmere end nogensinde før at finde kvalificerede freelance konsulenter inden for alle brancher. Disse konsulenter kan være med til at udfylde hullerne, når det ikke giver mening at ansætte en fuldtidsansat.

Hvis din virksomhed f.eks. ønsker at investere i supply chain-teknologi, men du ikke er sikker på hvilke digitale værktøjer, der er de rigtige for din virksomhed, kan du gøre brug af en ekstern konsulent til at hjælpe dig med beslutningsprocessen. Denne konsulent kan mødes med dig for at få en bedre forståelse af din virksomheds unikke behov.  Derefter kan de hjælpe dig med at undersøge dine muligheder og forklare fordele og ulemper ved enhver beslutning. Eksterne konsulenter kan også hjælpe med implementerings- og uddannelsesprocessen.

Du kan også med fordel samarbejde med en ekstern HR-udbyder som f.eks. Randstad, som kan hjælpe med at ansætte til de stillinger, der er svære at besætte og har stor volumen. Dette trin kan hjælpe din virksomhed med at sikre de talenter, der er nødvendige for at opfylde produktionsbehovene, uden at det tager lang tid, er besværligt og koster dig dyrt i form af et internt rekrutteringsteam. Derudover kan en HR-partner give dig indsigt i aktuelle trends og tendenser og give dig øjeblikkelig adgang til en stor pulje af forhåndsscreenede kandidater.

udnyt styrken i en fleksibel arbejdsstyrke

En god måde at udvikle en fleksibel arbejdsstyrke - med mulighed for at skifte og skalere op og ned efter behov - er ved at udnytte muligheden for at tilknytte vikarer. Disse midlertidige medarbejdere kan hjælpe virksomheder med at overkomme personalemangel og gennemføre særlige projekter uden at skulle ansætte faste fuldtidsansatte medarbejdere.  Det er ikke kun billigere at gøre brug af vikarer fremfor at fastansætte, det kan også udvide din talentmasse betydeligt.

Administration og planlægning forbundet med tilknytning af vikarer, kan dog være ret kompliceret. Det er ikke tilfældet, hvis du samarbejder med Randstad. Vi råder allerede over en stor pulje af dygtige kandidater, og vi kan håndtere alt fra ansættelse, onboarding, uddannelse til vagtplanlægning. Randstad Inhouse Services giver din virksomhed fordelen ved at tilknytte vikarer -  uden besværet.

Den rigtige strategi for midlertidig arbejdskraft kan sætte din virksomhed i stand til at imødekomme markedets svingende krav og håndtere afbrydelser i forsyningskæden.

Hvis din virksomhed, ligesom de fleste virksomheder i verden, kæmper for at afhjælpe den nuværende krise i forsyningskæden, er det nu, du skal gribe ind. Download vores liste med syv handlingsorienterede skridt, som din virksomhed kan tage nu for effektivt at håndtere de igangværende udfordringer i forsyningskæden.

dokument

7 handlingsorienterede tiltag til at overvinde udfordringer i forsyningskæden

download her
om eksperten
author lars kjaerulf
author lars kjaerulf

Lars Kjærulf

director, operational talent solutions

Lars er overordnet ansvarlig for Randstad Operational Talent Solutions og Randstad Inhouse Services i Danmark. Lars har en stærk forståelse for virksomheders HR-udfordringer og begrænsninger og bidrager med sine mange års erfaring indenfor bemandingsløsninger, personaleoptimeringer og procesoptimering til at skabe værdi for vores kunder med behov for en stor fleksibel arbejdsstyrke.

hold dig opdateret om de seneste nyheder, trends og tendenser om rekruttering og arbejdsmarkedet.

tilmeld