find info om jobbet som account manager.

En account manager repræsenterer en virksomhed, og er den person, der har klart mest kundekontakt af alle medarbejdere. Vil du vide mere om arbejdet som account manager, så læs med i denne artikel, hvor vi dykker ned i en account managers løn og ser på de uddannelsesmæssige kvalifikationer og menneskelige færdigheder, der skal til for for at kunne trives i jobbet som account manager.

ledige stillinger
1

hvad laver en account manager?

Som account manager er du ansvarlig for kontakten til virksomhedens kunder. En god account manager brænder for kunderne og for den virksomhed, han eller hun arbejder for. Som account manager imødekommer du alle kundernes behov og forespørgsler.

En account manager kan dog have flere forskellige roller. Arbejdsopgaverne varierer alt efter kundens behov på det pågældende tidspunkt. Du skal nogle gange have den store sælger-hat på, mens du til andre tider skal tilbyde teknisk support eller påtage dig rollen som en kundeservice-medarbejder

En account manager fungerer som bindeled mellem kunden, salgsafdelingen samt andre afdelinger og teams som kan have indflydelse på den pågældende kunderelation. Som account manager sørger du for at kunden hele tiden er tilfreds, og at din arbejdsgiver får et betragteligt afkast af de penge, han eller hun har investeret i at få kunden i hus.

hvad beskæftiger en account manager sig med?

En god account manager er ikke kun fokuseret på at sælge et produkt eller en ydelse. Deres hovedfokus er at hjælpe kunderne med at få løst deres problemer og nå deres mål. Som account manager skal du være i stand til at kunne kommunikere godt med såvel kolleger, ledelsen og kunderne. Account managers prioriterer relationer over salg. De giver afkald på kortsigtede gevinster for at fremme langsigtede forhold.

Kan du se dig selv i rollen som account manager som vigtigt bindeled mellem kunden og virksomheden? Så læs videre og se hvilke kompetencer, der skal til, og hvilke kvalifikationer det kræver at være account manager i Danmark.

Randstad_Atlanta-Kloubert-04-17_302.jpg
Randstad_Atlanta-Kloubert-04-17_302.jpg
2

gennemsnitslønnen for en account manager

Som account manager vil din løn være individult forhandlet, og lønniveauet kan således svinge alt efter din erfaring, kompetencer og opgaver. Du kan typisk forvente en løn på mellem 30.000-45.000 kr før skat om måneden inklusiv pension.

Lønnen vil naturligvis variere alt efter hvilken branche, du er ansat i, og hvor stort det pågældende firma er. Derudover kan den geografiske placering også have indvirkning på lønnen. Account managers i hovedstadsområdet kan ofte tjene mere grundet de højere leveomkostninger, mens lønningen kan være en anelse lavere i landets øvrige regioner.

Er du særligt erfaren og har en stor anciennitet, så kan du også forvente en del mere i lønposen. Herudover opererer virksomheder ofte med forskellige lønpakker, der kan inkludere fri bil, telefon, betalt mad og drikke og forskellige forsikringer.

Som account manager eller key account manager vil du også ofte være omfattet af en bonusordning.

ledige stillinger
3

typer af account managers

Account managers kan typisk deles op i to forskellige kategorier:

Nationale account managers: Som national account manager er du ansvarlig for koordineringen af virksomhedens interne og eksterne interessenter. Afhængigt af din arbejdsgiver kan du som national account manager have ledelsesansvar.

Regionale account managers: Som regional account manager varetager du en virksomheds kundekreds i en specifik region. Dit fokus er at vedligeholde eksisterende relationer med distributører og søge nye salgsmuligheder. Som regional account manager er du kontaktpunktet mellem den virksomhed, du arbejder for, og uafhængige butikker eller distributører. Du indsamler salgsdata, analyserer tendenser og giver feedback til salgsteamet.

162.jpg
162.jpg
4

arbejdet som account manager

Som account manager skaber du relationer med virksomhedens kunder. Du skaber forbindelser mellem kunder, ledere og interessenter. Dit mål er at sikre, at du på en hurtig måde kan levere løsningerne til kunderne.

jobbeskrivelse for en account manager

En account managers væsentligste ansvarsområder omfatter:

5

arbejdsmiljø og arbejdstider

Som account manager arbejder du typisk på et kontor. Arbejdsmiljøet vil dog variere afhængigt af den virksomhed, du arbejder for. Dit arbejde kræver typisk en del rejseaktivitet både indenrigs såvel som udenrigs, eftersom du skal møde kunder og pitche nye ideer og forhandle kontrakter. Nogle account managers arbejder også remote.

En account managers arbejdsmiljø er ofte tempofyldt og udfordrende. Du skal indstille dig på, at arbejdet kræver megen interaktion med kunder. Det omfatter både telefonsamtaler, online møder og fysiske møder. Det gør, at du ofte arbejder flere forskellige steder.

hvem er dine kollegaer?

Som account manager vil dine kollegaer ofte være sælgere, servicerepræsentanter, brand managers, folk indenfor kundeservice og telefonsælgere. Du arbejder også ofte side om side med salgsledere og marketingchefer såvel som specialister som for eksempel salgskonsulenter, salgsrepræsentanter og lignende.

arbejdstider

De fleste account managers arbejder 37+ timer om ugen. Dagen starter typisk ved 8-9 tiden og slutter ved 16-17-tiden. Arbejdstidspunkterne kan dog være påvirket af kundernes geografiske tidszoner og generelle behov. Der kan således være behov for at arbejde om aftenen og nogle gange også i weekenden for imødekomme kundernes behov. Hvis du varetager de højtprofilerede kunder, så skal du gerne stå til rådighed, når de har en forespørgsel eller et problem. I sidste ende kan antallet af kunder du varetager, sætte rammerne for dine arbejdstider.

Du vil også ofte deltage i arrangementer efter arbejdstid med henblik på netværk- og kundepleje, ligesom du i nogle periode vil opleve at arbejde flere timer end andre.

185.jpg
185.jpg
ledige stillinger
6

uddannelse og færdigheder

Der er som sådan ingen uddannelse, som udklækker færdiguddannede account managers. De fleste account managers har en handelsuddannelse som sælger og oparbejder sig derfra til at blive account managers i en virksomhed via erfaring. En bachelor indenfor marketing eller erhvervsøkonomi kan også være et godt uddannelsesmæssigt springbræt til en senere karriere som account manager.

færdigheder og kompetencer

En account manager skal gerne besidde følgende kvaliteter:

  • kommunikative evner

Som account manager skal du være god til at kommunikere bredt i alt lige fra telefon, emails og fysiske møder. Du skal kommunikere på tværs af virksomhedens afdelinger og forskellige teams. Du skal kunne tale med alle typer lige fra chefer, ledere og salgsrepræsentanter. Og du skal kunne skabe et godt professionelt forhold til kunderne og vedligeholde den gode arbejdsrelation.

  • kendskab til arbejdsområdet

Det er også påkrævet, at du kender til det pågældende firma og at du har kundeekspertise. Som account manager er din opgave at styrke relationerne. Du skal derfor besidde et indgående kendskab til virksomheden og dens kunder. Det giver dig muligheden for at kunne identificere vækstmuligheder som matcher kundens behov og virksomhedens service.

  • evnen til at se fremad

Et strategisk perspektiv, der strækker sig udover de kortsigtede mål, giver account manageren muligheden for at kunne skabe langsigtede aftaler og relationer, således at der skabes en gensidig strategi, der er til fordel for alle. Du skal opprioritere langsigtede relationer i stedet for at se dig blind på kortsigtede gevinster. Det i sig selv kræver en evne til at kunne se fremad.

  • lederevner

Gode lederevner er en nødvendighed for account managers, da de interagerer med mange forskellige afdelinger i virksomheden. Du skal udvise selvtillid og du skal kunne indgyde respekt overfor kunder og medarbejdere. Du skal også have evnen til at kunne motivere sælgerne, så de kan øge deres lead-generering.

  • gode forhandlingsevner

Forhandlingsevner hjælper account manageren med at sælge produktet til kunderne. Du skal have en god timing, og du skal være præsentabel og imødekommende og vide præcist, hvornår der skal sættes ind, eller hvornår det er bedst at trække sig.

7

karrieremuligheder

Den bedste vej til forfremmelse som account manager er ved at oparbejde mere erfaring og øge dine akademiske kvalifikationer. Du kan stige i graderne og blive key account manager, når du har tilegnet dig de rette færdigheder og kompetencer. Du kan i sidste ende også opnå en lederstilling i virksomheden. Nogle account managers ender med at blive konsulenter for flere forskellige firmaer.

8

fordele ved at finde et job som account manager via Randstad

Hos Randstad hjælper vi virksomheder og kandidater med at finde det rette jobmatch. Vi rekrutterer account managers til såvel faste som midlertidige stillinger, ligesom vi formidler kontakt mellem virksomheder og interim ansatte.

  • specialister finder specialister

Hos Randstad er vi specialister inden for salg og marketing. Vores konsulenter har selv en baggrund branchen og kender derfor både markedet og kunderne.

  • freelancers

Randstad ejer Europas største freelancer database twago og er eksperter i at identificere de rigtige freelancere til de rigtige projekter både lokalt og globalt.

  • projektansættelse

Randstad har mulighed for at kontraktansætte dig på time- eller månedsbasis alt efter dine og vores kunders ønsker. Vi sikrer dig ordentlige ansættelses-, kontrakt- og forsikringsforhold.

  • fastansættelse

Randstad rekrutterer account managers til faste stillinger hos mange spændende virksomheder. Vi får løbende nye opgaver ind fra vores kunder i hele landet.

Du har talentet. Virksomhederne har behovet. Vi skaber forbindelsen.

Randstad_Atlanta-Kloubert-04-17_096.jpg
Randstad_Atlanta-Kloubert-04-17_096.jpg
find job
9

ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål om arbejdet som account manager

thank you for subscribing to your personalised job alerts.