find info om jobbet som salgskonsulent.

Har du indsigt i salg og marketing, og kan du se en spændende udfordring i at  bruge din kreative og udadvendte personlighed til at sælge produkter?

Som salgskonsulent er du i daglig kontakt med potentielle kunder via telefon eller fysiske møder, hvor du informerer kunderne om virksomhedens produkter og services. Du har indgående produktkendskab og bruger denne til at hverve nye kunder og vedligeholde længerevarende relationer. 

Som salgskonsulent kan du arbejde indenfor stort set alle brancher og virksomheder, der har en tilknyttet salgsafdeling. Du kan arbejde som uafhængig salgskonsulent eller som ansat i en specifik virksomhed. Lyder det som noget for dig? Så læs med i artiklen, hvor vi stiller skarpt på arbejdet som salgskonsulent og belyser kvalifikationer, arbejdsopgaver og jobmuligheder såvel som de forventede lønninger.

ledige stillinger
1

hvad er en salgskonsulent?

Som salgskonsulent er du med til at forbedre en virksomheds salg og produktfremstød. Da du har erfaring inden for salgsbranchen og et veludviklet netværk, kan du lette forhandlinger og overtale dit netværk til at købe din kundes produkter. Du afslutter også købsaftaler uden besvær ved hjælp af en struktureret og gennemprøvet proces.

Du arbejder sammen med salgs- og marketingteams for at analysere muligheder og udvikle en marketingstrategi. Som salgskonsulent tilbyder du rådgivning og hjælper salgsrepræsentanterne og salgsmedarbejdere med at udvikle markedsføringsstrategier for at nå de udstukkede mål. Da du er ansvarlig for at pleje virksomhedens forhold til kunderne, skal du uddanne salgsmedarbejderne i at drive salg og gennemføre handler.

Som salgskonsulent kan du arbejde for et konsulentfirma og hjælpe forskellige virksomheder, der har brug for at forbedre deres salgsstrategier. Du kan også fokusere på en bestemt virksomhed og bruge dine evner til at analysere markedsstatistikker og udvikle metoder til at forbedre kendskabet til et brand og derved få et forspring foran eventuelle konkurrenter. Du kan både arbejde på et kontor, hvor du ringer til de forskellige kunder, eller du kan være salgskonsulent på farten, hvor du besøger de respektive kunder på deres lokationer. Dit arbejde kan ligeledes være en kombination af begge.

Har du har det, der skal til for at blive salgskonsulent? Eller lyder arbejdet spændende, og vil du i den forbindelse gerne vide mere om, hvad det eventuelt kræver at blive salgskonsulent? Så læs videre, hvor vi giver dig svarene på de væsentlige aspekter vedrørende arbejdet som salgskonsulent.

Randstad_Atlanta-Kloubert-04-17_179.jpg
Randstad_Atlanta-Kloubert-04-17_179.jpg

find dit næste job via os

Hos Randstad har vi mange kunder, som har brug for dygtige salgskonsulenter. Registrér dig i vores database og øg dine jobmuligheder.

opret profil
2

gennemsnitslønnen for en salgskonsulent

En salgskonsulents løn kan variere alt efter hvilken branche og virksomhed, du er ansat i. Overordnet set anslås det dog, at en gennemsnitsløn for en nyudklækket salgskonsulent ligger i omegnen af 35.000 kroner om måneden før skat inklusiv pension og tillæg.

faktorer der kan påvirke en salgskonsulents løn

Der er flere forskellige faktorer, som kan påvirke en salgskonsulents løn. Erhvervserfaring og netværk er en af faktorerne, der kan påvirke lønnen positivt. Har du særlige uddannelsesmæssige kvalifikationer, vil det også kunne spille ind, ligesom særlig markedskendskab til eventuelle nichemarkeder også vil være en fordel. Størrelsen på virksomheden vil ligeledes være et parameter. Store virksomheder vil ofte operere med større budgetter, større bonusser og mere ansvar. Derudover kan den geografiske beliggenhed også ofte være en faktor.

Som salgskonsulent vil din lønpakke ofte indebære en form for bonus eller provision, som er afhængig af dit samlede salg og bidrag til virksomhedens omsætning og overskud.

3

typer af salgskonsulenter

Salgskonsulenter kan blandt andet inddeles i følgende typer:

Randstad_Atlanta-Kloubert-04-17_363.jpg
Randstad_Atlanta-Kloubert-04-17_363.jpg

freelancer eller lønmodtager?

Mulighederne er mange og valget er dit. Vi kan hjælpe dig uanset, hvad du vælger.

ledige job
4

arbejdet som salgskonsulent

Som salgskonsulent udvikler du kreative måder at sælge produkter og ydelser til forskellige kunder. Du skal være både overbevisende, vedholdende og kreativ for at kunne nå dine mål.

salgskonsulent jobbeskrivelse

Som salgskonsulent har du forskellige unikke opgaver indenfor den branche, du er ansat i. Der er dog også visse grundlæggende arbejdsopgaver, som går igen på tværs af brancher. De omfatter blandt andet:

brug for hjælp til dit CV?

Vi har samlet vores bedste råd til udarbejdelse af et power resumé til dit CV.

få gode råd her
5

arbejdsmiljø og arbejdstider

Som salgskonsulent arbejder du typisk i et kontormiljø. Du arbejder fra dit skrivebord, hvor du især foretager telefonopkald til kunder. Du er ofte online og på jagt efter nye leads og ringer rundt til nye potentielle kunder. Du benytter dig også af forskelligt software til at administrere kunderne. Du kan også være kørende salgskonsulent, hvor du oftest er på farten for at tilse kunder og nye potentielle kunder på deres lokationer. Sommetider udgør salgskonsulent arbejdet en kombination af både kontorarbejdende og kørende arbejde.

Som salgskonsulent kan du arbejde i stort set enhver branche eller virksomhed, der har en salgsafdeling. Byggebranchen, forsikringsselskaber, IT-virksomheder, medicinalfirmaer og mange andre har løbende brug for salgskonsulenter til at drive salget ud til forskellige potentielle kunder.

hvem er dine kolleger?

En salgskonsulent kan arbejde i vidt forskellige brancher og industrier og kan derfor have mange forskellige kolleger. Disse kan blandt andre omfatte administrative medarbejder, kundeservicemedarbejdere, salgsmedarbejdere, marketingchefer og salgschefer. Du kan også arbejde sammen med ejendomsmæglere, rekrutteringskonsulenter såvel som product managere, brand managere, marketingchefer og reklamefolk.

arbejdstider

En salgskonsulent arbejder i gennemsnit 37 timer om ugen. Men der kan sagtens være varierende arbejdstider, da lange dage kan forekomme med kunde- og netværksarrangementer om aftenen. 

Du kommunikerer oftest med dine kunder indenfor almindelige kontortider, uanset om du arbejder med business-to-business (b2b) eller business-to-consumer (b2C) salg. Har du direkte B2B kundekontakt, vil du oftest også skulle arbejde i weekender og om aftenen. Meget af dit arbejde afhænger også af netværk, derfor er det nødvendigt at deltage i events, hvor du kan pleje dine eksisterende kunder og møde nye. 

Som salgskonsulent arbejder du som oftest på fuldtid, men i nogle virksomheder vil det også være muligt at arbejde på deltid eller være tilknyttet som freelance salgskonsulent.

202.jpg
202.jpg

hvem er dine kollegaer?

Som salgskonsulent arbejder du ikke kun sammen med andre slagskonsulenter. Du vil også have et tæt samarbejde med kundeservicemedarbejdere, marketingchefer og salgschefer.

find dine næste kollegaer her
6

uddannelse, færdigheder og karrieremuligheder

Du kan blive salgskonsulent på flere forskellige måder. Følgende uddannelser og kvalifikationer kan bane vejen til et arbejde som salgskonsulent:

  • uddannelse

Der findes ingen konkret uddannelse som udklækker salgskonsulenter, men hvis du tager en erhvervsuddannelse i detailhandel, vil du være godt rustet til at kunne videreudvikle dig til salgskonsulent. Du kan også tage flere forskellige kurser eller et uddannelsesforløb i business management eller indenfor marketing. Det vil danne et godt uddannelsesmæssigt fundament for at blive salgskonsulent.

  • erhvervserfaring

Erfaring indenfor salg er vigtig i bestræbelserne på at blive salgskonsulent. Du kan eksempelvis starte som mødebooker eller berøre forskellige jobs, der relaterer til forskellige former for salg som for eksempel salgsmedarbejder.

færdigheder og kompetencer

Som salgskonsulent skal du helst besidde følgende færdigheder og kompetencer for at kunne begå dig i arbejdet:

  • overbevisende salgsevner

Som salgskonsulent skal du kunne overbevise og overtale potentielle kunder til at købe din virksomheds produkter og tjenester. Du skal her kunne fremhæve produktets mange funktioner og fordele for kunden. For at kunne nå igennem med dine budskaber, skal du kunne kommunikere klart og tydeligt. Du skal også være særligt lydhør og kunne besvare samtlige spørgsmål, som din potentielle kunde end måtte have.

  • positivt mindset

Som salgskonsulent skal du kunne udstråle ægte entusiasme, optimisme og et positivt mindset, når du taler med kunderne. Folk tiltrækkes af personer med en positiv energi og entusiasme, og det vil sætte de pågældende produkter i et bedre lys. Dit sprog skal give genklang hos kunderne.

  • udadvendt personlighed

Du skal være en udadvendt person for at kunne skabe og opretholde en samtale med fremmede personer, som eventuelt skal købe dine produkter. Du skal være imødekommende og venlig og være god til at indlede en snak med enhver potentiel kunde.

  • et godt overblik

Som salgskonsulent skal du have alle svar parat, når der spørges til produkter, produktegenskaber og priser. Så snart der forekommer ændringer i produkter og priser, skal du være opdateret med det samme for at undgå eventuel forvirring eller misinformation overfor kunderne.

karrieremuligheder

Som salgskonsulent har du flere glimrende muligheder for at videreudvikle din karriere, eftersom du nemt kan tage dine kompetencer med ind i andre brancher og industrier. Du kan også vælge at forsøge at avancere indenfor dit eget felt og blive salgschef eller indtage en lederstilling indenfor marketing. Nogle salgskonsulenter bevæger sig også over i andre brancher som for eksempel ejendomsmæglermarkedet, medicinalindustrien eller særlige områder indenfor salg for blot at nævne nogle.

7

fordele ved at finde et job som salgskonsulent via Randstad

Hos Randstad hjælper vi virksomheder og kandidater med at finde det rette jobmatch. Vi rekrutterer salgskonsulenter til såvel faste som midlertidige stillinger, ligesom vi formidler kontakt mellem virksomheder og freelancere.

  • specialister finder specialister

Hos Randstad er vi specialister inden for rekruttering af salgskonsulenter. Vores rekrutteringskonsulenter inden for salg og marketing har selv en baggrund i branchen og kender derfor både markedet og kunderne.

  • freelancers

Randstad ejer Europas største freelancer database twago og er eksperter i at identificere de rigtige freelancere til de rigtige projekter både lokalt og globalt.

  • projektansættelse

Randstad har mulighed for at kontraktansætte dig på time- eller månedsbasis alt efter dine og vores kunders ønsker. Vi sikrer dig ordentlige ansættelses-, kontrakt- og forsikringsforhold.

fastansættelse

Randstad rekrutterer salgskonsulenter til faste stillinger hos mange spændende virksomheder. Vi får løbende nye opgaver ind fra vores kunder i hele landet.

Du har talentet. Virksomhederne har behovet. Vi skaber forbindelsen.

159.jpg
159.jpg
8

ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål om arbejdet som salgskonsulent

thank you for subscribing to your personalised job alerts.