find info om jobbet som handyman.
En handyman udfører flere forskellige vedligeholdelses- og reparationsopgaver, VVS-opgaver, tømrerarbejde og monteringsopgaver. Som handyman kan du arbejde for et servicefirma, hvor du fikser opgaver for forskellige kunder og klienter i kontorbygninger eller beboelsesejendomme. Eller du kan drive dit eget firma som selvstændig handyman. Mulighederne er mange, og du kan læse mere om dem her i denne artikel, hvor vi også går i dybden med en handymans arbejdsopgaver, karrieremuligheder og forventede løn.
ledige stillingerhvad er en handyman?
En handyman er særligt dygtig til at foretage reparationer og vedligeholdelsesopgaver som elektrikere, blikkenslagere, malere og andre håndværkere ikke dækker. Selvom du som handyman ikke nødvendigvis er uddannet eller trænet til at kunne arbejde indenfor en given branche, så kan du netop tilbyde en alsidighed, som ingen andre håndværkere kan levere. En VVS-montør arbejder eksempelvis sjældent med andet end rør og VVS-montørarbejde. Montering af forskellige armaturer og greb kan her sagtens foretages af en selv eller en handyman.
De fleste håndværkere udfører reparationer og vedligeholdelse i kommercielle og private boliger. En handyman kan dog specialisere sig i det ene eller det andet. Standardopgaver for håndværkere er simple reparationer af varmeanlæg og installation af inventar. Hvis et husholdningsapparat er defekt, bør du kunne diagnosticere problemet og foretage grundlæggende reparationer. Når reparationsarbejdet er mere indviklet, bør en handyman anbefale en blikkenslagere eller en professionel elektrikere, som vil kunne levere det rette fagarbejde.
Som handyman kan du arbejde i vidt forskellige brancher og arbejdsmiljøer. Du kan for eksempel arbejde for et vedligeholdelsesfirma eller arbejde for et byggefirma, hvor du yder hjælp til reparationer og vedligeholdelse for diverse kunder.
Lyder et handyman arbejde som noget for dig? Så læs videre i artiklen, hvor vi stiller skarpt på de vigtigste oplysninger i forbindelse med arbejdet som handyman. Vi kigger på løn, kompetencer, arbejs- og ansvarsområder for en typisk handyman.
find dit næste job via os.
Flere af vores kunder har brug for en handyman med hænderne skruet rigtigt på. Opret en profil og lad os hjælpe dig ud i dit næste job.
opret profilhvad tjener en handyman?
Lønnen for en handyman afhænger af flere faktorer, såsom hvor specialiseret du er i din tekniske kunnen, hvor i landet du arbejder, og hvem du arbejder for. Det vil derfor variere meget, hvad du kan tjene som handyman. Ofte vil du være timelønnet som handyman, og timelønnen kan være i et stort spænd på lige fra 130 kr. i timen til 200 kr. i timen eller mere.
Sådan kan du øge din løn som handyman
Du kan stige i løn som handyman, hvis du eksempelvis tilegner dig mere specialviden indenfor de forskellige fagområder. Jo mere specialiseret du bliver, desto større løn kan du få i timen. Du kan også oparbejde større specialviden og færdigheder ved at tage kurser eller være i professionelle praktikophold. Der er især større efterspørgsel efter handymen i byområderne, så her ville man derfor også kunne forvente en højere løn end i resten af landet.
typer af handymen
Som handyman kan du foretage reparationer og vedligeholdelsesarbejde indenfor for forskellige fagområder. Du kan blandt andet specialisere dig på følgende områder:
-
vedligeholdelse af elektriske apparater
En handyman kan reparere små apparater og eksempelvis installere smartenheder i hjemmet. Som handyman vedligeholder du de mere simple problemer i VVS-anlæg og installerer termostater, sensorer og dørklokker.
-
vinduesmontering
Som handyman kan du også stå for reparation og montering af vinduer. Det kunne for eksempel være en opgave, hvor du rydder op efter en smadret rude og monterer en ny i stedet. Din opgave kan her også bestå af udskiftning af vindusrammer.
-
tagreparation
Som handyman kan du også specialisere dig i rensning, reparation eller maling af tage.
find ledige stillinger
Læs vores tip til, hvordan du minimerer risikoen for at misse dit drømmejob og strømliner din jobsøgningsproces!
læs mere herarbejde som handyman
Arbejde som handyman omfatter vedligeholdelsesarbejde og reparationsopgaver i vidt forskellige omgivelser. Læs videre i det følgende afsnit og hør om de forskellige arbejdsopgaver og arbejdsmiljøer, som kan udgøre en handymans typiske arbejdsdag.
handyman jobbeskrivelse
På grund af den store alsidighed i arbejdet som handyman, vil du have mange forskellige opgaver og ansvarsområder. De kunne eksempelvis være:
- installation af skabe, gulve og bordplader
En handyman reparerer inventar som skuffer eller installerer nye køkkenskabe i boligområder. Din ekspertise inden for gulvbelægning er nyttig i byggebranchen, da du kan færdiggøre efterbehandlingsarbejdet. Du kan også stå for udskiftning af gulvbelægning, montering af fliser, laminat eller tæpper på kontorer eller i forretninger og virksomheder.
- reparation af lækager og udskiftning af gulvbrædder og lignende
Som handyman står du for vedligeholdelse af bygninger og boliger. Vedligeholdelsesarbejdet kan bestå af udskiftning af bjælker og strøer i gulve eller reparation af diverse lækager. Nogle gange kan der være tale om reparation af huller i tagkonstruktioner og vægge eller udskiftning af isolering for at skabe bedre energioptimering.
- installation af VVS-armaturer
Selv om du ikke har ekspertise til at løse komplekse VVS-problemer, kan du stadig løse grundlæggende VVS-problemer. Du installerer f.eks. nye vandhaner, håndvaske og toiletter og sørger for at de fungerer korrekt. Du reparerer også lækager i VVS-installationer som f.eks. ødelagte vandvarmere og tilstopninger i rørene.
- installation af sikkerhedssystemer
Som handyman kan du også stå for installationen af smart home sikkerhedssystemer som for eksempel alarmer og dørklokker i boligejendomme. Du installerer også kameraer og ordner dørlåse og termostater i komercielle ejendomme for at forbedre bygningens sikkerhed.
få hjælp til dit CV?
Vi har samlet vores bedste råd til udarbejdelse af et power resumé til dit CV.
få gode råd herarbejdsmiljø og arbejdstider
En handymans arbejdsområder afhænger af arbejdstypen. Hvis du er ansat af et servicefirma, kan det være nødvendigt at transportere dig rundt til mange forskellige erhvervs- og boligområder. I en beboelsesejendom kan du arbejde både udendørs og indendørs. Du vil f.eks. arbejde indendørs, hvis du reparerer inventar, mens VVS-arbejde kan kræve kontrol af tilstoppede rør udendørs. Det kan være nødvendigt at arbejde i maskinrum og kælderrum for at udføre dit arbejde. Mange handymen vælger at koncentrere sig om arbejde ét sted. Det kan være alt lige fra en kontorbygning til større skoler eller uddannelsessteder. Da størstedelen af arbejdet består af reparation og vedligeholdelse, så vil du til tider støde på arbejde i højden. Det kan også involvere brug af stiger og stillads, når du for eksempel reparerer tag eller udskifter vinduer og lignende.
hvem er dine kolleger?
Som handyman kan du arbejde i byggebranchen eller i en service-virksomhed hvor dine kolleger kan omfatte alt lige fra elektrikere, arbejdsmænd og andre almindelige arbejdere samt vedligeholdelsesansvarlige og alarmmontører. Du kan også arbejde sammen med tømrere og VVS-montører såvel som andre specialister som for eksempel bygningsingeniører, bygningsarbejdere og låsesmede.
arbejdstider
Da håndværkerne arbejder på mange forskellige områder, er deres arbejdstider ofte meget varierede. Uanset om du driver din egen virksomhed eller arbejder som ansat i en virksomhed, skole eller på kontor, så vil du sandsynligvis kun skulle arbejde på hverdage. Hvis du driver din egen virksomhed, kan du tilbyde akuttid, hvilket vil kræve, at du er til rådighed for arbejde om aftenen og i weekenden. Nogle arbejdsgivere tilbyder deltidsmuligheder, men de fleste stillinger som handyman kræver fuldtidsarbejde. På grund af arbejdets praktiske karakter vil du naturligvis ikke finde muligheder for remote arbejde som handyman.
hvem er dine kollegaer?
Som handyman kan du arbejde i forskellige brancher. Dine kolleger kan derfor omfatte alt lige fra elektrikere og tømrere , til bygningsingeniører.
find kollegaer heruddannelse og færdigheder
Det kræver som sådan hverken en lang eller mellemlang uddannelse at blive handyman. Men det skader naturligvis ikke at have en grad af uddannelse med sig. Derudover kan man som selvlært handyman oparbejde evner og viden ved sideløbende at tage kurser eller ligefrem studere forskellige fagområder. Det kan være i form af praktikplads eller en stilling som assistent eller hjælper i firmaer indenfor tømrerarbejde, VVS, glarmester-arbejde eller elektriker-arbejde.
færdigheder og kompetencer
Der findes en lang række færdigheder og kompetencer, som er gode at besidde, hvis man skal begå sig godt i arbejdet som handyman. Her følger et lille udpluk af de vigtigste:
- gode byggeevner
Som handyman har du brug for grundlæggende viden indenfor byggeri og du skal have kendskab til brugen af forskellige værktøjer til reparation og vedligeholdelse af bygninger og inventar. Brug af elværktøjer og andet maskineri er ofte en del af arbejdet som handyman. Med de rette byggeevner vil du derfor kunne udføre både sikkert og effektivt arbejde for din arbejdsgiver eller kunde.
- flair for mekanik
Som handyman skal du have indblik i mekanik for at kunne forstå hvordan maskiner og apparater virker og for deraf at kunne løse diverse problemer for kunder og klienter. Det er også nyttigt, hvis du kan læse mekaniske diagrammer i fejlfindingsmanualer så du hurtigere og bedre kan løse de respektive problemer.
- gode problemløsningsevner
Du skal som handyman naturligvis også have særligt gode fejlfindings-evner for at kunne udføre de rette reparationer på diverse udstyr, inventar og systemer i forskellige projekter. Dine særligt udviklede evner i problemløsning vil her kunne hjælpe dig med at skabe innovative måder at løse forskellige problemer på.
karrieremuligheder
En handyman starter ofte som en slags lærling hos andre erfarne fagmænd. Her tilegner man sig den rette erfaring og ekspertise inden man selv kaster sig ud i arbejdet alene. Der er er flere forskellige karrieremuligheder, når først du er kommet i gang. Du kan kan specialisere dig på forskellige fagområder eller videreuddanne dig. Nogle vælger at gå i dybden med eksempelvis elektrikerarbejde eller tømrerarbejde, andre specialiserer sig indenfor VVS-arbejde. I sidste ende kan du starte din helt egen virksomhed og blive selvstændig handyman.
fordele ved at finde et job som handyman via Randstad
Når du arbejder gennem Randstad, har du en række fordele.
For eksempel:
- er dit vikariat altid omfattet af en kollektiv overenskomst. Det vil sige, at ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst. Dette gælder for alle rettigheder såsom pension, feriefridage, opsigelse m.m.
- kan du altid kontakte din kontaktperson hos Randstad, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.
- får du mulighed for at afprøve jobbet som X i et vikariat hos flere forskellige virksomheder. Hvis jobbet som X er noget for dig, er der ofte gode muligheder for en fastansættelse hos en af vores kunder. Alternativt kan vi hjælpe dig med andre spændende jobmuligheder efter endt vikariat.
Find dit næste job via Randstad
Upload dit CV i vores database og lad os hjælpe dig med at finde dit næste job.
Se alle vores ledige stillinger her.
ofte stillede spørgsmål
Ofte stillede spørgsmål om arbejdet som handyman
-
hvad betyder det at være handyman?
En handyman er en person, der udfører reparationer og enkle renoveringer i hjemmet. Ordet ‘handy’ kommer naturligvis af engelsk og dækker over begrebet at være ‘handy’ eller særligt god og effektiv med hænderne. En handymans arbejde er ofte mindre komplekst sammenlignet med de arbejdsopgaver som udføres af udlærte fagmænd som for eksempel tømrere, glarmestre, VVS-montørere og elektrikere.
-
hvilke typer opgaver laver en handyman?
En handyman laver en lang række forskellige arbejdsopgaver i virksomheder, beboelsesejendomme og kontorbygninger. Opgaverne kan bestå af alt lige fra at installere belysning til at male eller renovere rum og kontorer. En handymans arbejde kan også bestå af udskiftning af fliser, reparation af murværk, tagarbejde eller forefaldende tømrer- og VVS-arbejde. I visse tilfælde vil en handyman også kunne yde rådgivning og tips til større projekter som han eller hun ikke kan færdiggøre alene.
-
hvad tjener en handyman i timen?
En handymans timeløn afhænger af flere forskellige ting. Timelønnen kan være højere, hvis den pågældende handyman har tilegnet sig særlig ekspertise og erfaring indenfor komplekse områder.
-
er handyman en rigtig profession?
Man kan ikke studere sig til at blive handyman, og der findes ikke en praktisk uddannelse, som udklækker handymen. Arbejdet som handyman er derfor en mere ‘selfmade’ titel end andre jobs. Men det giver så til gengæld også mere frihed til at forme sin egen karriere som handyman.
-
hvordan søger jeg et job som handyman?
Det er nemt at søge en ledig stilling som handyman via Randstad. Du kan finde vores ledige stillinger her. Du er også meget velkommen til at uploade dit CV i vores database, så kontakter vi dig, hvis vi finder et job, som matcher dine kompetencer.
Har du brug for hjælp til ansøgningen? Så tjek vores mange jobsøgningstips her!