Der er i øjeblikket kamp om de gode hænder rundt i de danske virksomheder. Efterspørgslen efter medarbejdere og vikarer er eksploderet, og mange virksomheder har svært ved at finde nok hænder. Det giver muligheder for de jobsøgende, der har gode chancer for at blive fastansat efter et vikariat.

Corona-krisen medførte usikkerhed og opsigelser i mange brancher, men opsvinget har samtidig ligget og luret under overfladen, og særligt de ufaglærte har lige nu enestående muligheder for at komme i fast arbejde. Sådan lyder vurderingen fra vores administrerende direktør, Nima Astanehdost, som opfordrer alle jobsøgende til at byde sig til, da der er rigtig mange spændende jobmuligheder lige nu.

”På trods af krisen er der generelt et stort opsving i Danmark lige nu. Det er uden tvivl ét af de mest markante, jeg har oplevet gennem 20 år i branchen. Vi har 300-400 åbne stillinger hver eneste uge, der skal besættes af vikarer eller ufaglærte, ligesom efterspørgslen efter rekrutteringer til specialiststillinger er stigende, så der er virkelig gode muligheder for landets jobsøgende lige nu,” siger Nima Astanehdost, administrerende direktør i Randstad. 

Vikaransættelser fører til faste stillinger

Antallet af stillingsopslag er stigende, og der er rigtig mange virksomheder, som gerne vil ansætte nye medarbejdere lige nu. Især vikaransættelser er i ekstrem vækst, og netop en vikaransættelse giver gode muligheder for en efterfølgende fastansættelse, fortæller Nima Astanehdost.

”Det er jo et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Der er mange virksomheder, der gerne vil ansætte, og derfor har vikarer og ufaglærte gode muligheder for at vælge det mest attraktive tilbud. Samtidig kan et vikariat være en ideel måde at "få foden indenfor" hos en virksomhed, da flere virksomheder ønsker at fastansætte en del af deres vikarer efter en periode. Så der har aldrig været bedre muligheder for at bevise sig på jobmarkedet og få en fast stilling,” siger Nima Astanehdost.

Virksomhederne jagter i stor stil nye medarbejdere, og samtidig har Corona-krisen øget interessen for fleksible ansættelser på alle niveauer. Ord som “agil” og “the gig economy” har fået stor betydning i de fleste virksomheder. Såvel vikaransættelser som ansættelse af specialister på kortere projektkontrakter er et strategisk tilvalg for mange virksomheder, samtidig med at flere og flere arbejdstagere ser fordele i disse fleksible ansættelser, som ofte kan føre til nye muligheder eller fastansættelser, hvis man er interesseret i det.

Produktion og kundeservice

Det er særligt landets lager- og produktionsvirksomheder, der sukker efter flere hænder. En af årsagerne er den voksende online-handel, som kræver flere medarbejdere til f.eks. pluk&pak, logistik og kundeservice. Samtidig betyder behovet for arbejdskraft i de mange testcentre landet over, at der er øget efterspørgsel efter de samme profiler, hvilket presser jobmarkedet.

Hvis du er ledig eller er på udkig efter et nyt job er mulighederne altså ganske enkelt åbne lige nu, og det er op til dig at gribe dem. Selvom mulighederne er mange, skal du nemlig ikke sidde tilbage og vente på, at drømmejobbet falder ned i turbanen. Vær opsøgende, nysgerrig og åben for de muligheder, der dukker op.

Hvis du allerede er oprettet i vores database, og du er interesseret i en af vores ledige stillinger, så send os en ansøgning - og sørg også for at holde dit CV opdateret og logge ind på mitRandstad en gang i mellem - På den måde ved vi, at du stadig er interesseret i de jobmuligheder, som dukker op, og sandsynligheden for at vi matcher dig og dit CV med en af vores mange forespørgsler fra vores kunder øges. - Grib mulighederne!

Se vores ledige stillinger her