butikschef.

Har du en god forretningssans? Og kan du se dig selv i en erhvervsrolle med større ledelsesansvar, personalehåndtering og driftsstyring? Så er et job som butikschef måske noget for dig.

ledige stillinger

butikschef

find info om jobbet.

Som butikschef er det din opgave at stå for ledelsen af salgsteamet, at supervisere medarbejderne samt at holde et vågent øje med lagerbeholdningen og forsøge at effektivisere og optimere forretningen bedst muligt. Butikschefer arbejder som oftest i detailbranchen, hvor de er ansat i alt lige fra supermarkeder, stormagasiner, dagligvare- og specialbutikker og har det overordnede ansvar for salg og personale. Læs videre og se hvad en butikschefs arbejde helt konkret består af, hvad lønniveauet ligger på, og hvad det kræves for overhovedet at blive butikschef i Danmark.

indholdsoversigt

1. ledige stillinger
2. hvad er en butikschef?
3. gennemsnitslønnen for en butikschef
4. typer af butikschefer
5. arbejdet som butikschef
6. arbejdsmiljø og arbejdstider
7. uddannelse og karrieremuligheder
8. fordele ved at finde et job som butikschef via Randstad
9. ofte stillede spørgsmål

 

ledige stillinger

 • Maskintekniker København/Frb.

  03-02-2023 København/Frb., Hovedstaden Fastansættelse

  Motiveres du af at drifte og vedligeholde større mekaniske anlæg? Og er du hands-on og nyder at optimere den daglige drift af komplekse anlæg? Så er det måske dig, Afatek A/S ...

  læs mere
 • Financial Accountant Hellerup

  03-02-2023 Hellerup, Hovedstaden Vikariat

  Drives du af et dynamisk og udfordrende arbejdsmiljø? Så er det måske dig, vi søger til en stilling som Financial Accountant for vores kunde. Du bliver en del af en hurtigt ...

  læs mere
 • Senior Financial Controller Hellerup

  03-02-2023 Hellerup, Hovedstaden Vikariat

  Trives du med at have ansvar, og motiveres du af innovative og dedikerede kollegaer? om stillingen Som Senior Financial Controller bliver du tilknyttet deres Finance & ...

  læs mere
 • Lagermedarbejder til LEGO Billund

  03-02-2023 Billund, Syddanmark Vikariat

  Skal du være med til at sikre den gode leg i børnefamilierne – og hos alle andre LEGO-elskere? Så bliv en del af pluk og pak-teamet hos LEGO i Billund og samtidigt en vigtig brik ...

  læs mere
 

hvad er en butikschef?

En butikschef er ansvarlig for den daglige drift af en butik. Det spænder mellem alt lige fra tilsikring af kundeservice til tilsyn på forskellige områder. Som butikschef fører du tilsyn med butikken og sikrer, at alle afdelinger kører, som de skal. Du står eksempel for styringen af butikkens lager og sørger her for, at man aldrig løber tør for varer.

Som butikschef har du også en afgørende finger med i spillet, når det kommer til flowet i medarbejderstaben. Du har ansvaret for, at der altid er det passende antal medarbejdere på arbejde, og du har også indflydelse på og medansvar for nyansættelser og oplæring af nyt personale. Du står også ofte for kundeklager og varereturnering. Det er dig, der har det overordnede ansvar for at løse butikkens problemer, når eller hvis de opstår.

Eftersom du har ansvaret for at optimere salget i butikken og maksimere profitten, så er det også dig, der i sidste ende godkender nye lokale marketingstiltag og får dem ført ud i livet. Det er i den forbindelse altafgørende, at butikkens varesortiment promoveres på den mest optimale måde for at øge salget. Det er også ofte dig, der udvikler salgsfremmende strategier for at tiltrække flere kunder til butikken.

Som butikschef for et supermarked, en dagligvarebutik eller lignende, skal du både være en god sælger og have stor forståelse for kundeservice, for derigennem at få kunderne til at vende tilbage. Butikschefer rapporterer ofte videre til en anden overordnet leder, som kan befinde sig et helt andet sted i landet eller i udlandet, såfremt butikken har flere forskellige afdelinger, som administreres fra en bestemt lokation.

Kan du se dig selv i rollen som butikschef med fingeren på pulsen hos personalet og med blik for salg og drift? Så læs videre og se hvilke kompetencer og kvalifikationer, der kræves, for at kunne trives i et arbejde som butikschef.

find dit næste job via os.

Hos Randstad har vi mange kunder, som har brug for dygtige butikschefer. Registrér dig i vores database og øg dine jobmuligheder.

opret profil
 

gennemsnitslønnen for en butikschef

Gennemsnitslønnen for en butikschef ligger mellem 25.000 - 35.000 kroner om måneden før skat. Du kan dog tjene mere alt efter hvor erfaren, du er på området, og naturligvis også afhængigt af hvor omfattende dit ansvar er, og hvor stor butikken er. Lønpakkerne kan også variere fra kæde til kæde eller fra butik til butik. En stor del af arbejdspladserne har overenskomster som tilsikrer tillæg i form af aften- og weekendarbejde, pension, fritvalgskonto mv.

faktorer der kan påvirke en butikschefs løn

Lønninger kan variere en hel del alt efter hvor kvalificeret du er, og alt efter hvor stort et dagligt ansvar du får i den pågældende virksomhed. En butikschef i en mindre dagligvarebutik lønnes oftest lavere end en butikschef i en afdeling af en større supermarkedskæde. Opgaverne i større butikker kræver mere erfaring og flere evner for at sikre profit og optimal drift. Erfaring fra lignende stillinger vil også kunne påvirke din løn positivt. Som ny på området har du naturligvis meget lidt erfaring at bidrage med, hvilket som udgangspunkt vil afspejles i den første løn. Efter nogle år i jobbet vil du have opnået tilstrækkelig erfaring til at styre forretningen og vise resultater, hvorefter du kan forhandle dig til en højere løn.

find ledige job

klik her
 

typer af butikschefer

 Der findes mange forskellige typer af butikschefer. De kategoriseres oftest ud fra selve typen af virksomhed. Typer af af virksomheder som har butikschefer, kan være alt lige fra:

 • tøjbutik

Som butikschef i en tøjbutik står du for planlægningen af udstillinger og du har direkte kundekontakt. Du styrer også sæsonbestemte udsalgskampagner for at øge salget og maksimere overskuddet i butikken.

 • dagligvarebutik

Som butikschef for en dagligvarebutik, står du for det overordnede salg og driften af en butik, hvor folk hver dag foretager indkøb på farten. Du laver merchandising og udfører også rutinemæssigt lagerarbejde og kontrol.

 • kiosk

Som butikschef i en kiosk, står du for salg af alt lige fra tobak, alkohol, slik, aviser, magasiner og dagligvarer. Du styrer kiosklageret, vagtplaner og har overblikket over det samlede salg.

 • skønheds- og helsebutik

Som butikschef i en skønheds- og helsebutik har du både lagerstyring og salgsstyring på programmet, såvel som personaleansvar og eventuel vagtplanlægning. Du har også hyppig kontakt til leverandører og sørger for at bestille nye varer hjem, når lagerbeholdningen bliver lav.

skal du være butikschef?

Er du klar til at tage skridtet til et job som butikschef? Og er det overhovedet der rigtige for dig?

6 gode råd
 

arbejdet som butikschef

Mange virksomheders salg og profitskabelse afhænger af butikschefer. Arbejdet som butikschef handler fremfor alt om at lave overskud. Du skal her fokusere på at øge salget og nå de opsatte mål, idet du følger virksomhedens marketingspolitik og retningslinjer indenfor merchandising. Vi tager her et nøjere kig på hvilke opgaver en butikschef typisk har, hvordan arbejdsdagen ser ud og hvilke karrieremuligheder, der foreligger.

arbejdsopgaver og ansvarsområder

Nogle af de mere specifikke opgaver for en butikschef omfatter:

 • at sikre, at butikken når sine mål og laver overskud

En butikschefs opgave er at sikre, at månedlige, kvartalsvise og årlige salgsmål nås. Som butikschef motiverer du butiksmedarbejderne til at arbejde hårdere ved eksempelvis at indføre salgsfremmende incitamenter som bonusser og lignende. Du står også ofte for at afholde marketingkampagner for at nå de givne salgsmål.

 • at værne om og opretholde butikkens image

Som butikschef sørger du for at varerne er udstillet tilpas attraktivt for at vække kundernes opmærksomhed. Du er også ansvarlig for, at butikken lever op til sit brand image. Det kunne eksempelvis bestå i at holde butikken fin og ren, og at sørge for at varereolerne er fyldt op og at alt ligger fint på hylderne. Du sørger også for at butikken er opdateret med tidens strømninger ved at indkøbe varer, der trender på markedet.

 • administrering af butikkens aktiver

Som butikschef er sikkerheden og trygheden i butikken dit ansvar. Personalet sørger for at skabe et behageligt rum, hvor folk kan lide at handle, men udover det skal det også være sikkert. Butikschefer udarbejder derfor sikkerhedspolitikker og sørger for at anmelde brud på disse for at opretholde sikkerheden i forretningen. Administrering af aktiver involverer også overvågning af lagre for at sikre, at de rette varer nu engang er på lager til kunderne.

 • uddelegering og tildeling af opgaver

Som butikschef har du ofte ansvaret for mange medarbejdere. Du er ansvarlig for at definere hver enkelt medarbejders rolle og pligter. Du samarbejder med assisterende butikschefer, vagtchefer eller supervisorer og afdelingsledere.

 • ansætte og træne medarbejdere

Som butikschef skal du også sørge for, at der altid er det rette antal medarbejdere på arbejdet for at sikre et passende arbejdsflow. Du er også med til at ansætte og finde de rette nye medarbejdere, så du har en vigtig finger med i spillet i selve opbygningen af butikkens personale DNA. Du står også for træning og oplæring af de nye medarbejdere.

brug for hjælp til dit CV?

Vi har samlet vores bedste råd til udarbejdelse af et power resumé til dit CV.

få gode råd her
 

arbejdsmiljø og arbejdstider

Som butikschef arbejder du i forskellige butikker, der kan variere mellem alt lige fra supermarkeder til specialbutikker. Du har ofte et kontor inde i selve butikken, hvor du udfører størstedelen af dine arbejdsopgaver. Du bruger dog også meget tid i butikken, hvor du rådgiver og sparrer med dine ansatte. Der kan være meget at se til og arbejdsmiljøet kan være højlydt, især i travle perioder. Der er ikke meget rejsen forbundet med et arbejde som butikschef, da man kun er ansvarlig for en enkelt butik.

hvem er dine kolleger?

En butikschefs kolleger kan omfatte alt lige fra salgspersonale, logistikmedarbejdere, souschefer og lagermedarbejdere. Du arbejder ofte også tæt sammen med bogholdere, salgschefer og andre specialister, herunder blandt franchise-ejere, salgsassistenter og lignende.

arbejdstider

Butikschefer har ofte lange og uregelmæssige arbejdstider. Det er ikke sjældent at en arbejdsuge når op på 42 timer. Du er nemlig på arbejde i åbningstiden, hvilket indebærer både helligdage, weekender og til tider også aftenarbejde. Hvis du er chef for en døgnåben butik, så arbejder du som regel på skift. Du bør også forvente ekstra lange arbejdsdage i perioder med travle dage ved eksempelvis udsalg og i højtider.

find dine næste kolleger her

klik her
 

uddannelse og karrieremuligheder

For at blive butikschef kræver det følgende uddannelsesmæssige kvalifikationer:

 • I Danmark kan man tage en akademiuddannelse i retail på en af landets erhvervsakademier. Det er en 3 årig uddannelse på deltid, som blandt andet uddanner dig i lederskab, konceptstyring og butiksoptimering.
 • Der er ikke som sådan en uddannelse for butikschefer. Mange bliver butikschefer efter at have startet som salgsassistenter. Øget erhvervserfaring og forskellige kurser indenfor ledelse kan også være vejen til en butikschefstilling for en tidligere salgsassistent.

færdigheder og kompetencer

En butikschef bør især være i besiddelse af følgende kvaliteter:

 • lederevner

En butikschef skal være i besiddelse af gode lederevner for at kunne motivere de ansatte til at opnå de opsatte målsætninger og udføre arbejdet på den bedst mulige måde. Stærke lederevner omfatter blandt andet kreativ sans og gode evner til at løse problemer.

 • Stærkt mindset

Det kræver en mental styrke at være butikschef. Du skal have selvtillid og have evnen til at opretholde et konstruktivt mindset. Det er vigtigt at sætte mål og arbejde hårdt for at nå dem.

 • organisatoriske evner

En butikschef fæster stor lid til sine organisatoriske evner i forbindelse med at holde forretningen effektivt kørende. Når du er organiseret, kan du bedre jonglere med arbejdets mange forskellige elementer såsom kundekontakt, lageroverblik og rekruttering af medarbejdere.

 • gode konfliktløsningsevner

Som butikschef vil du komme langt med gode konfliktløsningevner da dette vil kunne hjælpe dig med diverse problemstillinger på arbejdspladsen. Du bruger her dine skarpe evner til at udarbejde de mest effektive og mest konstruktive løsninger.

karrieremuligheder

Mange anser stillingen som butikschef som værende det højeste, man kan opnå indenfor detailhandel. Derfor er der også mange, der forbliver i stillingen. Men skulle du have mod på at ville prøve noget andet, så er der andre karrieremuligheder at hoppe på. Det kunne for eksempel være at varehuschef i et større varerhus eller blive leder for personalet i butikkens administrative afdeling. Du kunne også overveje at blive regional salgschef.

find din næste job via randstad

klik her
 

fordele ved at finde et job som butikschef via Randstad

Hos Randstad hjælper vi virksomheder og kandidater med at finde det rette jobmatch. Vi rekrutterer butikschefer til såvel faste som midlertidige stillinger, ligesom vi formidler kontakt mellem virksomheder og interim ansatte.

vikariater

Hos Randstad er vi mange kunder, som har behov for hjælp i kortere eller længere perioder. Ved at arbejde som vikar opbygger du erfaring, og du får indblik i flere forskellige virksomheder. Hvis du ønsker det og gør et godt stykke arbejde, kan et vikariat også føre til en fastansættelse.

projektansættelse

Randstad har mulighed for at kontraktansætte dig på time- eller månedsbasis alt efter dine og vores kunders ønsker. Vi sikrer dig ordentlige ansættelses-, kontrakt- og forsikringsforhold.

fastansættelse

Randstad rekrutterer butikschefer til faste stillinger hos mange spændende virksomheder. Vi får løbende nye opgaver ind fra vores kunder i hele landet.

Du har talentet. Virksomhederne har behovet. Vi skaber forbindelsen.

Upload dit CV i vores database og lad os hjælpe dig med at finde dit næste job.
Se alle vores ledige stillinger her.

 

ofte stillede spørgsmål

 • hvad laver en butikschef?

  Butikschefer har ansvaret for at overvåge den daglige drift i detailbutikker. Arbejdsopgaverne omfatter udvikling af forretnings-strategier og at motivere de ansatte. Men en butikschef har også mange administrative opgaver. Vil du gerne vide mere om butikschefs-arbejde? Så læs med her.

 • hvilke kompetencer skal der til for at blive butikschef?

  Det kræver både gode lederevner men også en god forståelse for marketing og budget at blive butikschef. Du bør også besidde administrative evner indenfor detail og regnskab. Det er også vigtigt at være en god problemknuser og have en forståelse for gruppedynamik, eftersom der sagtens kan opstå splid og konflikter. Vil du gerne vide mere om arbejdet som butikschef? Så læs mere her: arbejdet som butikschef

 • er det et godt job at være butikschef?

  Selvom butikschefs arbejdsopgaver til tider kan virke udfordrende og lidt skræmmende, så er det stadig et fantastisk arbejde. Der er flere gode fordele ved jobbet og du får endda muligheden for at ansætte folk selv og sætte mål for de pågældende medarbejdere. Der er også en vis fleksibilitet i arbejdet.

 • hvordan bliver jeg en god butikschef?

  For at blive en god butikschef skal du fokusere på at skabe en god målsætning og lære at tage teten hele tiden. Du skal også være klar til at omfavne ny teknologi.

 • hvordan søger jeg et job som butikschef?

  Du kan finde vores ledige stillinger her. Du er også meget velkommen til at uploade dit CV i vores database, så kontakter vi dig, hvis vi finder et job, som matcher dine kompetencer.

  Har du brug for hjælp til ansøgningen? Så tjek vores mange jobsøgningstips her!