Interesseret i at vide hvordan en landinspektørs arbejdsdag ser ud? Så læs videre i denne artikel og få indsigt i alt lige fra arbejdsopgaver, ansvarsområder og potentielle kolleger.
arbejdsopgaver og ansvarsområder
Dine arbejdsopgaver og ansvarsområder afhænger naturligvis fremfor alt af hvilken type landinspektør, du er. Overordnet set vil en landinspektørs arbejdsopgaver ofte omfatte:
-
research af steder og arealer
Du indsamler data fra det pågældende område via satellitsystemer, luftfotos og tidligere geodata-undersøgelser fra stedet. Du forbereder en gennemgang af forholdene, hvilket kan være alt lige fra overfladejord og undergrund samt eventuel forurening.
-
praktiske opmålinger på stedet
Som en del af et større team, drager du ud til det pågældende sted eller område for at foretage opmålinger. Du benytter dig af optiske opmålingsinstrumenter, GPS og andre redskaber og tager prøver for at få din allerede indsamlede data bekræftet i praksis.
-
udarbejdelse af rapporter og planlægning
Al den information, du har indsamlet, koger du ned til en samlet rapport, som skal bruges af klienten. Du bruger din branchekendskab og erfaring til at levere de oplysninger, som arkitekter, civilingeniører og projektledere har brug for, i kort og diagrammer.
Eftersom du erhverver dig mere og mere erfaring, så vil du formodentlig også langsomt få mere ledelsesansvar på projekter, du er med i. Du leder yngre inspektører og teknikere i udarbejdelsen af rapporter og repræsenterer din virksomhed over for kunden og de andre specialister på projektet. Du tager ansvar for tidsfrister og budgetter og styrer dit teams omkostninger, aktiviteter og sikkerhed på stedet.
I takt med at du øger din anciennitet i virksomheden, vil du måske kunne indtage en stilling som afdelingsleder i en større virksomhed. Her vil du kunne få ansvaret for budget og medarbejdere, mens du måske samtidig også foretager dit eget projektarbejde.