salgskonsulent.

Trives du i et dynamisk arbejdsmiljø, hvor du har ansvaret for at afsøge nye markeder og nye potentielle kunder for en virksomheds produkter og ydelser? Så er et job som salgskonsulent måske lige noget for dig.

ledige stillinger

find info om jobbet

som salgskonsulent

Har du indsigt i salg og marketing, og kan du se en spændende udfordring i at bruge din kreative og udadvendte personlighed til at sælge produkter?
Som salgskonsulent er du i daglig kontakt med potentielle kunder via telefon eller fysiske møder, hvor du informerer kunderne om virksomhedens produkter og services. Du har indgående produktkendskab og bruger denne til at hverve nye kunder og vedligeholde længerevarende relationer.

Som salgskonsulent kan du arbejde indenfor stort set alle brancher og virksomheder, der har en tilknyttet salgsafdeling. Du kan arbejde som uafhængig salgskonsulent eller som ansat i en specifik virksomhed. Lyder det som noget for dig? Så læs med i artiklen, hvor vi stiller skarpt på arbejdet som salgskonsulent og belyser kvalifikationer, arbejdsopgaver og jobmuligheder såvel som de forventede lønninger.

indholdsoversigt

1. ledige stillinger
2. hvad er en salgskonsulent
3. gennemsnitslønnen for en salgskonsulent
4. typer af salgskonsulenter
5. arbejdet som salgskonsulent
6. arbejdsmiljø og arbejdstider
7. uddannelse, færdigheder og karrieremuligheder
8. fordele ved at finde et job som salgskonsulent via randstad
9. ofte stillede spørgsmål

 

ledige stillinger

 • Maskintekniker København/Frb.

  03-02-2023 København/Frb., Hovedstaden Fastansættelse

  Motiveres du af at drifte og vedligeholde større mekaniske anlæg? Og er du hands-on og nyder at optimere den daglige drift af komplekse anlæg? Så er det måske dig, Afatek A/S ...

  læs mere
 • Financial Accountant Hellerup

  03-02-2023 Hellerup, Hovedstaden Vikariat

  Drives du af et dynamisk og udfordrende arbejdsmiljø? Så er det måske dig, vi søger til en stilling som Financial Accountant for vores kunde. Du bliver en del af en hurtigt ...

  læs mere
 • Senior Financial Controller Hellerup

  03-02-2023 Hellerup, Hovedstaden Vikariat

  Trives du med at have ansvar, og motiveres du af innovative og dedikerede kollegaer? om stillingen Som Senior Financial Controller bliver du tilknyttet deres Finance & ...

  læs mere
 • Lagermedarbejder til LEGO Billund

  03-02-2023 Billund, Syddanmark Vikariat

  Skal du være med til at sikre den gode leg i børnefamilierne – og hos alle andre LEGO-elskere? Så bliv en del af pluk og pak-teamet hos LEGO i Billund og samtidigt en vigtig brik ...

  læs mere
 

hvad er en salgskonsulent?

Som salgskonsulent er du med til at forbedre en virksomheds salg og produktfremstød. Da du har erfaring inden for salgsbranchen og et veludviklet netværk, kan du lette forhandlinger og overtale dit netværk til at købe din kundes produkter. Du afslutter også købsaftaler uden besvær ved hjælp af en struktureret og gennemprøvet proces.

Du arbejder sammen med salgs- og marketingteams for at analysere muligheder og udvikle en marketingstrategi. Som salgskonsulent tilbyder du rådgivning og hjælper salgsrepræsentanterne og salgsmedarbejdere med at udvikle markedsføringsstrategier for at nå de udstukkede mål. Da du er ansvarlig for at pleje virksomhedens forhold til kunderne, skal du uddanne salgsmedarbejderne i at drive salg og gennemføre handler.

Som salgskonsulent kan du arbejde for et konsulentfirma og hjælpe forskellige virksomheder, der har brug for at forbedre deres salgsstrategier. Du kan også fokusere på en bestemt virksomhed og bruge dine evner til at analysere markedsstatistikker og udvikle metoder til at forbedre kendskabet til et brand og derved få et forspring foran eventuelle konkurrenter. Du kan både arbejde på et kontor, hvor du ringer til de forskellige kunder, eller du kan være salgskonsulent på farten, hvor du besøger de respektive kunder på deres lokationer. Dit arbejde kan ligeledes være en kombination af begge.

Har du har det, der skal til for at blive salgskonsulent? Eller lyder arbejdet spændende, og vil du i den forbindelse gerne vide mere om, hvad det eventuelt kræver at blive salgskonsulent? Så læs videre, hvor vi giver dig svarene på de væsentlige aspekter vedrørende arbejdet som salgskonsulent.

find dit næste job via os.

Hos Randstad har vi mange kunder, som har brug for dygtige salgskonsulenter. Registrér dig i vores database og øg dine jobmuligheder.

opret profil
 

gennemsnitslønnen for en salgskonsulent

En salgskonsulents løn kan variere alt efter hvilken branche og virksomhed, du er ansat i. Overordnet set anslås det dog, at en gennemsnitsløn for en nyudklækket salgskonsulent ligger i omegnen af 35.000 kroner om måneden før skat inklusiv pension og tillæg.

faktorer der kan påvirke en salgskonsulents løn

Der er flere forskellige faktorer, som kan påvirke en salgskonsulents løn. Erhvervserfaring og netværk er en af faktorerne, der kan påvirke lønnen positivt. Har du særlige uddannelsesmæssige kvalifikationer, vil det også kunne spille ind, ligesom særlig markedskendskab til eventuelle nichemarkeder også vil være en fordel. Størrelsen på virksomheden vil ligeledes være et parameter. Store virksomheder vil ofte operere med større budgetter, større bonusser og mere ansvar. Derudover kan den geografiske beliggenhed også ofte være en faktor.

Som salgskonsulent vil din lønpakke ofte indebære en form for bonus eller provision, som er afhængig af dit samlede salg og bidrag til virksomhedens omsætning og overskud.

find ledige stillinger

klik her
 

typer af salgskonsulenter

Salgskonsulenter kan blandt andet inddeles i følgende typer:

 • uafhængig salgskonsulent

Som uafhængig salgskonsulent er du ekstern salgsekspert og kan håndtere arbejde for flere forskellige virksomheder, sålænge de ikke er konkurrende på samme marked. Din opgave består i at vurdere din kundes aktuelle salgstal og markedsstrategier og nærstudere markedsstatistik. Du anbefaler de bedste salgsfremmede strategier til forskellige produkter indenfor virksomheden og oplærer salgsmedarbejdere i at gennemføre handler.

 • salgskonsulent i bilbranchen

Du er ekspert i salg af biler og andre køretøjer. Dit arbejde består i at studere demografi og identificere målgrupper, som kunne formodes at ville købe en bestemt type bil. Du udvikler også salgsstrategier for specifikke målgrupper.

 • konsulent i boligsalg

Du hjælper ejendomsmæglerfirmaer med at gennemføre handler og sælge ejendomme ved at udarbejde en salgs- og marketingstrategi, som er målrettet forskellige købere.

 • salgs- og marketingkonsulent

Som salgs- og marketingkonsulent kan du harmonisere funktionerne indenfor salg- og marketingteams for at sikre at de arbejder mod samme mål. Du kan for eksempel udvikle marketingstrategier som supplerer salgsteknikker for at sikre at kunden får den samme besked fra virksomheden.

freelancer eller lønmodtager?

Mulighederne er mange og valget er dit. Vi kan hjælpe dig uanset, hvad du vælger.

ledige job
 

arbejdet som salgskonsulent

Som salgskonsulent udvikler du kreative måder at sælge produkter og ydelser til forskellige kunder. Du skal være både overbevisende, vedholdende og kreativ for at kunne nå dine mål.

salgskonsulent jobbeskrivelse

Som salgskonsulent har du forskellige unikke opgaver indenfor den branche, du er ansat i. Der er dog også visse grundlæggende arbejdsopgaver, som går igen på tværs af brancher. De omfatter blandt andet:

 • opsporing af potentielle kunder

Som salgskonsulent holder du øje med potentielle kunder via forskellige marketing-kanaler. Du kan finde potentielle kunder via virksomhedens eget arkiv, sociale medier og andre salgs- og marketingkilder.

 • kontakt til potentielle og eksisterende kunder

Når du har udarbedet en liste over potentielle kunder, kan du indlede opsøgningen af kontakter for at etablere en kunderelation til gavn for begge parter. Du vedligeholder også kontakten til eksisterende kunder og sørger for, at de er tilfredse med servicen.

 • planlægning af møder med potentielle kunder

Efter en indledende kontakt planlægger du et møde for at forklare kunden virksomhedens produkter og fordele. Efter mødet følger du op på kunden, indtil der afvikles et salg.

 • betoning af produktegenskaber

Som salgskonsulent videreformidler du produktkendskab og forståelse af markedet til forskellige salgsteams. Du finder de bedste måder at betone produktegenskaber via salgsstrategier.

 • forhandling af aftaler

Når en kunde beslutter sig for at købe et produkt, skal du gennemføre handlen og de respektive tjenesteydelsesaftaler. Du diskuterer priser og salgsvilkår for enhver aftale. Du kan også oprette en kundekonto for den nye køber, når handlen er gennemført.

 • samarbejde med marketing for at fremme brand awareness

Som salgskonsulent skal du finde kreative måder at opretholde opmærksomheden omkring virksomhedens produkter. Du arbejder også på at fremme virksomhedens brand awarenss og dets synlighed på online platforme. Derudover udvikler du marketingstrategier for at øge salget.

 • oplæring af salgsmedarbejdere

Som salgskonsulent skal du også træne og oplære salgsmedarbejdere i at gennemføre handler og tiltrække flere kunder via unikke salgsteknikker.

brug for hjælp til dit CV?

Vi har samlet vores bedste råd til udarbejdelse af et power resumé til dit CV.

få gode råd her
 

arbejdsmiljø og arbejdstider

skrivebord, hvor du især foretager telefonopkald til kunder. Du er ofte online og på jagt efter nye leads og ringer rundt til nye potentielle kunder. Du benytter dig også af forskelligt software til at administrere kunderne. Du kan også være kørende salgskonsulent, hvor du oftest er på farten for at tilse kunder og nye potentielle kunder på deres lokationer. Sommetider udgør salgskonsulent arbejdet en kombination af både kontorarbejdende og kørende arbejde.

Som salgskonsulent kan du arbejde i stort set enhver branche eller virksomhed, der har en salgsafdeling. Byggebranchen, forsikringsselskaber, IT-virksomheder, medicinalfirmaer og mange andre har løbende brug for salgskonsulenter til at drive salget ud til forskellige potentielle kunder.

hvem er dine kolleger?

En salgskonsulent kan arbejde i vidt forskellige brancher og industrier og kan derfor have mange forskellige kolleger. Disse kan blandt andre omfatte administrative medarbejder, kundeservicemedarbejdere, salgsmedarbejdere, marketingchefer og salgschefer. Du kan også arbejde sammen med ejendomsmæglere, rekrutteringskonsulenter såvel som product managere, brand managere, marketingchefer og reklamefolk.

arbejdstider

En salgskonsulent arbejder i gennemsnit 37 timer om ugen. Men der kan sagtens være varierende arbejdstider, da lange dage kan forekomme med kunde- og netværksarrangementer om aftenen.
Du kommunikerer oftest med dine kunder indenfor almindelige kontortider, uanset om du arbejder med business-to-business (b2b) eller business-to-consumer (b2C) salg. Har du direkte B2B kundekontakt, vil du oftest også skulle arbejde i weekender og om aftenen. Meget af dit arbejde afhænger også af netværk, derfor er det nødvendigt at deltage i events, hvor du kan pleje dine eksisterende kunder og møde nye.

Som salgskonsulent arbejder du som oftest på fuldtid, men i nogle virksomheder vil det også være muligt at arbejde på deltid eller være tilknyttet som freelance salgskonsulent.

hvem er dine kolleger?

Som salgskonsulent arbejder du ikke kun sammen med andre slagskonsulenter. Du vil også have et tæt samarbejde med kundeservicemedarbejdere, marketingchefer og salgschefer.

find dine næste kolleger her
 

uddannelse, færdigheder og karrieremuligheder

Du kan blive salgskonsulent på flere forskellige måder. Følgende uddannelser og kvalifikationer kan bane vejen til et arbejde som salgskonsulent:

 • uddannelse

Der findes ingen konkret uddannelse som udklækker salgskonsulenter, men hvis du tager en erhvervsuddannelse i detailhandel, vil du være godt rustet til at kunne videreudvikle dig til salgskonsulent. Du kan også tage flere forskellige kurser eller et uddannelsesforløb i business management eller indenfor marketing. Det vil danne et godt uddannelsesmæssigt fundament for at blive salgskonsulent.

 • erhvervserfaring

Erfaring indenfor salg er vigtig i bestræbelserne på at blive salgskonsulent. Du kan eksempelvis starte som mødebooker eller berøre forskellige jobs, der relaterer til forskellige former for salg som for eksempel salgsmedarbejder.

færdigheder og kompetencer

Som salgskonsulent skal du helst besidde følgende færdigheder og kompetencer for at kunne begå dig i arbejdet:

 • overbevisende salgsevner

Som salgskonsulent skal du kunne overbevise og overtale potentielle kunder til at købe din virksomheds produkter og tjenester. Du skal her kunne fremhæve produktets mange funktioner og fordele for kunden. For at kunne nå igennem med dine budskaber, skal du kunne kommunikere klart og tydeligt. Du skal også være særligt lydhør og kunne besvare samtlige spørgsmål, som din potentielle kunde end måtte have.

 • positivt mindset

Som salgskonsulent skal du kunne udstråle ægte entusiasme, optimisme og et positivt mindset, når du taler med kunderne. Folk tiltrækkes af personer med en positiv energi og entusiasme, og det vil sætte de pågældende produkter i et bedre lys. Dit sprog skal give genklang hos kunderne.

 • udadvendt personlighed

Du skal være en udadvendt person for at kunne skabe og opretholde en samtale med fremmede personer, som eventuelt skal købe dine produkter. Du skal være imødekommende og venlig og være god til at indlede en snak med enhver potentiel kunde.

 • et godt overblik

Som salgskonsulent skal du have alle svar parat, når der spørges til produkter, produktegenskaber og priser. Så snart der forekommer ændringer i produkter og priser, skal du være opdateret med det samme for at undgå eventuel forvirring eller misinformation overfor kunderne.

karrieremuligheder

Som salgskonsulent har du flere glimrende muligheder for at videreudvikle din karriere, eftersom du nemt kan tage dine kompetencer med ind i andre brancher og industrier. Du kan også vælge at forsøge at avancere indenfor dit eget felt og blive salgschef eller indtage en lederstilling indenfor marketing. Nogle salgskonsulenter bevæger sig også over i andre brancher som for eksempel ejendomsmæglermarkedet, medicinalindustrien eller særlige områder indenfor salg for blot at nævne nogle.

find din næste job via randstad

klik her
 

fordele ved at finde et job som salgskonsulent via randstad

Hos Randstad hjælper vi virksomheder og kandidater med at finde det rette jobmatch. Vi rekrutterer salgskonsulenter til såvel faste som midlertidige stillinger, ligesom vi formidler kontakt mellem virksomheder og freelancere.

 • specialister finder specialister

Hos Randstad er vi specialister inden for rekruttering af salgskonsulenter. Vores rekrutteringskonsulenter inden for salg og marketing har selv en baggrund i branchen og kender derfor både markedet og kunderne.

 • freelancers

Randstad ejer Europas største freelancer database twago og er eksperter i at identificere de rigtige freelancere til de rigtige projekter både lokalt og globalt.

 • projektansættelse

Randstad har mulighed for at kontraktansætte dig på time- eller månedsbasis alt efter dine og vores kunders ønsker. Vi sikrer dig ordentlige ansættelses-, kontrakt- og forsikringsforhold.

fastansættelse

Randstad rekrutterer salgskonsulenter til faste stillinger hos mange spændende virksomheder. Vi får løbende nye opgaver ind fra vores kunder i hele landet.

Du har talentet. Virksomhederne har behovet. Vi skaber forbindelsen.

 

ofte stillede spørgsmål