hvilket frivilligt arbejde gavner mit CV?

07-04-2017 14:37:31

42 procent af danskerne bruger sammenlagt 365 millioner timer årligt på frivilligt arbejde, hvilket omregnet svarer til, at hver dansker bruger i gennemsnit 15 minutter dagligt på frivilligt arbejde (kilde: frivillighed.dk). Og selv om vi dog ikke kan kalde os verdensmestre inden for frivilligt arbejde (det er Norge), så ligger vi klart i toppen. Langt størstedelen af de, der udfører frivilligt arbejde, gør det af passion og interesse. Men der er også mange, der gør det for at få fyldt nogle linjer på CV'et og ikke mindst for at komme i betragtning til drømmejobbet.

»Frivilligt arbejde findes inden for alle aldersgrupper, men det er primært unge, der udfører frivilligt arbejde, fordi de ønsker at få noget på deres CV, hvilket også er rigtig fornuftigt. Hvis du gerne vil arbejde inden for et bestemt område, kan du måske prøve kræfter med det via et frivilligt arbejde, både for at se om det virkelig er det, du gerne vil beskæftige dig med, og for at gøre opmærksom på dig selv. Hvis du for eksempel gerne vil arbejde med økonomi, så er det en god idé eksempelvis at tilbyde sig som kasserer i den lokale idrætsklub,« råder vores HR direktør, Tine Ryg Cebrian.

Altid en balance

Tine Cebrian advarer dog også om, man ikke bare skal fylde sit CV op med frivilligt arbejde.

»Det er naturligvis positivt, at man yder en frivilligt indsats, og det er noget, som alt andet lige giver point i evalueringen af kandidaten. Men som med alt muligt andet er det en balancegang – for hvis du klistrer dit CV til med det ene frivillige arbejde efter det andet, så kan arbejdsgiveren måske godt komme til at tænke på, om du overhovedet har tid til at udføre det aktuelle job, eller om der kan være en anden interessekonflikt gemt et eller andet sted. Derfor skal du tænke over, om den information er relevant for din kommende arbejdsgiver.«

Signalere overskud

Med den rette dosering og ikke mindst relevans sender frivilligt arbejde et helt klar signal om, hvem du er.

»Som udgangspunkt er der ikke tvivl om, at frivilligt arbejde signalerer engagement og overskud. Og til selve jobsamtalen liver det ofte op at tale om den slags, for herigennem lærer man kandidaten bedre ar kende,« forklarer hun.

Gode råd i forbindelse med, at du skriver frivilligt arbejde på dit CV

  • Jo mere fagspecifik og relateret til dit arbejde det er, jo bedre er det
  • Tænk over om det har relevans, i forhold til den stilling du søger. Hvis det ikke har nogen videre relevans, så undlad at skrive det på eller nævn det kun ganske kort
  • Sørg for at dit frivillige arbejde ikke er i interessekonflikt med det job, du søger
  • Skriv gerne hvorfor du er involveret, hvor meget tid du allokerer hertil. og hvilke resultater du har opnået
  • Spørg efter referencer og en udtalelse hos dit frivillige arbejde.
tags CV