find info om jobbet som data analyst

En dataanalytiker kan undersøge historiske data fra en organisation som f.eks. kvartalsvise salg, månedlige indtægter eller årlig webtrafik og identificere tendenser eller spotte mønstre. Du anvender din viden i beskrivende og diagnostiske analyser til at forklare bestemte hændelser eller resultater i en virksomhed. Ud over at forstå fortiden hjælper dataanalytikere også organisationer med at lave prognoser. Du kan bruge beskrivende data til at opdage tendenser og trends, som du kan basere dine forudsigelser på. Ved at forudsige resultaterne kan virksomheder træffe proaktive valg for at undgå negative konsekvenser.

Som dataanalytiker bruger du det meste af dagen på at organisere data og hjælpe forskellige interessenter med at drage konklusioner ud fra de givne oplysninger. Uanset hvilken branche du arbejder i, er det dit job at indsamle og fortolke data. Inden for salg og markedsføring omsætter du f.eks. salgstal til håndgribelige analyser, der hjælper virksomheden med at træffe bedre beslutninger.

 

find dit næste job her
1

hvad laver en data analyst?

Når en virksomhed fx skal beslutte sig for en fremgangsmåde, er de afhængige af, at dataanalytikere leverer datadrevne beviser, der kan hjælpe dem med at træffe beslutningen. Brug af præskriptiv analyse holder dig på forkant med branchens tendenser. Som dataanalytiker skal du bruge komplekse algoritmer, statistiske metoder og machine learning-teknologi til at organisere og evaluere data. Nogle gange har du brug for færdigheder i datavisualisering og databaseprogrammeringssprog for at hjælpe med at administrere datakilder og databaser.

Ville et job som dataanalytiker passe til dine analytiske evner og din kærlighed til tal? Så læs videre for at finde ud af, hvilke kompetencer og kvalifikationer du skal have for at trives i en rolle som dataanalytiker.

søger du nyt job?

Hos Randstad har vi mange kunder, som skal bruge dygtige medarbejderer. Registér dig i vores database og øg dine jobmuligheder.

opret profil
2

hvad får man i løn som data analyst?

Hos Randstad rekrutterer vi mange dataanalytikere til vores kunder med forskellige erfaringer og kompetencer. Lønspændet for disse profiler med 0-5 års erfaring og en relevant færdiggjort uddannelse ligger typisk på 40.000 kr til 50.000 kr månedligt. Lønniveauet kan dog ligge højere jo mere erfaring og efteruddannelse, du har. 

hvilke faktorer kan påvirke din løn som data analyst?

En karriere som data analyst tilbyder konkurrencedygtige lønninger og gode medarbejderfordele. Men branchen, uddannelsesbaggrunden og erfaringen er de drivende faktorer, der bestemmer din løn. Hvis du f.eks. har en bachelorgrad, vil din indtjening være lavere end for en dataanalytiker med en kandidatgrad eller en ph.d.-grad. En god uddannelse er det absolutte minimumskrav, og du skal have flere kvalifikationer for at få en bedre lønpakke. Specialisering i statistisk modellering eller informationsdesign forbedrer også dine lønudsigter.

Lønnen afhænger også af branchen og din arbejdsgivers ressourcer. For eksempel er finans, sundhed, forsikring og informationsteknologi stærkt afhængige af dataanalytikere til at træffe beslutninger og tilbyder derfor ofte en mere attraktiv lønpakke. Placering er også en drivende faktor på grund af den store efterspørgsel efter dataanalytikere i storbyområder sammenlignet med provinsen.

nærbillede af sekventeringsmønster
nærbillede af sekventeringsmønster
3

typer af data analysts?

Nogle typer af dataanalytikere kunne være:

freelancer eller lønmodtager?

Mulighederne er mange og valget er dit. Vi kan hjælpe dig uanset, hvad du vælger.

ledige stillinger
4

arbejdet som datanalytiker

En dataanalytiker er ansvarlig for at indsamle, behandle og analysere store mængder data for at identificere trends, mønstre og indsigter, der kan støtte virksomhedens beslutningstagning. Arbejdet spænder fra at løse komplekse udfordringer til at optimere processer og støtte datadrevne beslutninger.

typiske arbejdsopgaver for en data analyst

 • Data Mining: Som data analyst er din primære rolle at konvertere rå data til brugbar viden og udvinde data fra sekundære og primære kilder. Det betyder, at du indsamler relevant information fra virksomhedens database eller fra eksterne kilder. Du kan f.eks. udføre undersøgelser eller tracke brugernes handlinger på din virksomheds hjemmeside. Du strukturerer også de rå data ved hjælp af forskellige værktøjer og software.
 • Rensning af data: Når du har uddraget data, skal du korrigere og organisere dem til analyse. Nogle gange indeholder data afvigelser, dubletter og fejl, der påvirker fortolkningerne. Rensningsprocessen indebærer også at fjerne oplysninger, der kan fordreje evalueringsprocessen eller føre til skæve konklusioner.
 • Modellering af data: Som dataanalytiker designer du databasen til at opbevare data sikkert. Dine programmeringsevner er nyttige, når du skal organisere databaserne, såsom at etablere datakategorier og relationer. Du fastlægger også, hvordan dataene skal vises.
 • Fortolkning af information: Din rolle er at bruge analytiske værktøjer til at udforske fakta fra de indsamlede data. Resultaterne skal give svar på specifikke spørgsmål. Det kræver logisk tænkning at undersøge datakomponenter eller statistiske værktøjer for at identificere tendenser og mønstre, der forklarer resultater.
 • At skabe datarapporter og visualiseringer: Som dataanalytiker er det afgørende at omsætte rådata til information, der hjælper beslutningstagere og andre interessenter. Rapporter hjælper virksomheder med at overvåge performance baseret på forudsigelsen og sikre, at den ikke falder uden for det forventede interval. Du kan bruge diagrammer, grafer og andre datavisualiseringsværktøjer til at forklare dine resultater.
kolleger, der har en samtale, mens monitor viser data
kolleger, der har en samtale, mens monitor viser data
5

hvordan er arbejdsmiljøet for en data analyst?

Som dataanalytiker arbejder du i alle brancher, fra finans- og forsikringsselskaber til sundhedsinstitutioner og IT-virksomheder. Du bruger dine analytiske evner til at hjælpe med at forbedre effektiviteten og optimere forretningsprocesser. Du arbejder for både den offentlige og den private sektor. Uanset om dit arbejde er hjemme- eller kontorbaseret, kan du forvente et behageligt miljø, der er fremmende for at udføre komplekse opgaver.

hvem er dine kollegaer?

Afhængigt af din branche vil dine kolleger sandsynligvis sidde i stillinger som data scientists, data engineers og kvantitative analytikere. Data scientists hjælper med at fortolke information, mens data engineers, business analysts, financial business partners, fokuserer på at optimere værktøjer, der bruges i analyser. Du kommer sandsynligvis også til at arbejde sammen med projektlederemarketing managersmarketing specialister, driftsledere, rådgivere og andre specialister som IT-systemanalytikere, konsulenter og logistikspecialister.

hvordan ser arbejdstiderne ud?

En dataanalytiker er typisk ansat på fuld tid 37 timer om ugen. Lange arbejdsdage er dog normen for dataanalytikere, og du kan skulle arbejde i weekenden eller om aftenen. Nogle dataanalytikere arbejder på korttidskontrakter, og det er også muligt at finde deltidsmuligheder. Stillingen som dataanalytiker indebærer ikke rejser, medmindre du skal lave præsentationer for kunder eller deltage i konferencer.

hvem er dine kollegaer?

Som data analyst arbejder du ikke kun sammen med andre analytikere og data scientists. Du har også en tæt kontakt til mange ledere, managers og specialister i virksomheden. 

find dine næste kolleger her
6

uddannelser, kompetencer og jobmuligheder som dataanalytiker

Som dataanalytiker har du brug for gode egenskaber i matematik og statistik, og du har brug for en længerevarende uddannelse

 • Universitetsuddannelse: Mange dataanalytikere har en bachelorgrad eller en overbygning i statistik, økonomi eller matematik. Andre relaterede fag omfatter psykologi og operationel forskning eller områder med træningssessioner i statistik.
 • Professionsbacheloruddannelse: Det er også muligt at tage en professionsbachelor i dataanalyse som en top-up til erhvervsakademiuddannelserne markedsføringsøkonom, finansøkonom og Financial Controller.
 • Højskolekurser: Du kan blive dataanalytikerpraktikant, hvis du gennemfører et digitalt forretningsservicediplom på T-niveau. Du skal have 4 eller 5 GCSE'er, herunder matematik og engelsk, for at deltage i programmet.
 • Læreplads: Hvis du gennemfører en læreplads i dataanalyse, bliver du junior dataanalytiker. Programmet kombinerer 30 timers træning på jobbet med studier, så du kan få en højere lærlingeuddannelse i dataanalyse.

hvilke kompetencer og færdigheder skal der til for at være data analyst?

En dataanalytiker har brug for følgende færdigheder:

 • Programmeringssprog: Som dataanalytiker skal du håndtere store mængder data og udføre komplekse ligninger. At lære et statistisk programmeringssprog forbedrer din konkurrenceevne. Python og R er populære statistiske sprog, men du kan finde andre, der passer til din rolle. Du har også brug for programmeringsfærdigheder i databasestyring for at organisere og lagre data i databaser.
 • Færdigheder i at bruge datavisualiseringsværktøjer: Som dataanalytiker er det vigtigt at kunne præsentere sine resultater på en overbevisende måde. Brug af diagrammer og grafer hjælper dine arbejdsgivere med at forstå din fortolkning. Derfor er du nødt til at lære datavisualisering ved hjælp af forskellige værktøjer som Excel, Notebook og Tableau.
 • Matematisk og statistisk viden: En dataanalytiker bør forstå statistiske teknikker og matematiske begreber for at kunne fortolke data. Et solidt kendskab til matematik og statistik hjælper dig med at beslutte, hvilke værktøjer du skal bruge, og forbedrer din forståelse af resultaterne.
 • Problemløsningsevner: En dataanalytiker bør forstå det problem, der skal løses, eller de spørgsmål, som de indsamlede oplysninger skal besvare. Problemløsningsevner hjælper dig med at finde mønstre og tendenser i forskellige datasæt eller med at identificere huller og fejl i dine fortolkningsmetoder.

hvilke jobmuligheder er der som data analyst?

Teknologiske fremskridt har øget mængden af data, som virksomheder indsamler fra interne og eksterne kilder. Derfor er dataanalyse en prioritet for mange brancher. At blive dataanalytiker er en lovende karriere med en klar karriereudvikling. Hvis du f.eks. starter som junior dataanalytiker, kan du nemt blive senior dataanalytiker, når du har fået et par års erfaring eller en ekstra kvalifikation. Dataanalytikere har også forskellige specialer at fokusere på, herunder markedsundersøgelser, business intelligence og logistik. Nogle dataanalytikere får en karriere inden for IT som databaseadministrator eller ledelsesroller som driftsleder.

smiling colleagues working together
smiling colleagues working together
7

hvilke fordele er der ved at finde job igennem randstad?

Hos Randstad hjælper vi virksomheder og kandidater med at finde det rette jobmatch. Vi rekrutterer data analytikere til såvel faste som midlertidige stillinger, ligesom vi formidler kontakt mellem virksomheder og interim ansatte.

 • specialister finder specialister

Hos Randstad er vi specialister inden for IT-rekruttering. Vores IT-rekrutteringskonsulenter har selv en baggrund i IT-branchen og kender derfor både markedet og kunderne.

 • fastansættelse

Randstad rekrutterer data analists til faste stillinger hos mange spændende virksomheder. Vi får løbende nye opgaver ind fra vores kunder i hele landet.

 • freelancers

Randstad ejer Europas største freelancer database twago og er eksperter i at identificere de rigtige freelancere til de rigtige projekter både lokalt og globalt.

 • projektansættelse

Randstad har mulighed for at kontraktansætte dig på time- eller månedsbasis alt efter dine og vores kunders ønsker. Vi sikrer dig ordentlige ansættelses-, kontrakt- og forsikringsforhold.

Du har talentet. Virksomhederne har behovet. Vi skaber forbindelsen.

Hos Randstad har vi mange kunder, som har brug for dygtige dataanalytikere. Registrer dig i vores database og lad os hjælpe dig med at finde dit næste job.

opret profil
8

ofte stillede spørgsmål

Her er ofte stillede spørgsmål om at arbejde som data analyst.

thank you for subscribing to your personalised job alerts.