find info om jobbet som full-stack developer

En full-stack udvikler arbejder med hele pakken af et computersystems applikation fra det, du ser på skærmen (front-end) til det, der sker bag kulisserne (back-end). Fordi du skal håndtere begge sider af webudvikling, er det vigtigt, at du forstår de programmeringssprog, der bruges både i front-end og back-end af et website.

Du kommer til at arbejde med webudvikling, lige fra den kunstneriske side til de tekniske aspekter af at udvikle hjemmesider. Full-stack udviklere er altmuligmænd, hvilket gør dem værdifulde i forskellige sektorer.

find dit næste job her
1

hvad laver en full-stack developer?

Når du som fuld stack-udvikler tager dig af front-end'en, handler det om at lave websteder, der gør brugeroplevelsen bedre. Du er den, der designer layoutet og tilføjer kreative elementer for at gøre hjemmesiden mere brugervenlig. Ud over at få det til at se godt ud, sørger du også for, at hjemmesiden er responsiv i forhold til forskellige enheder og har optimale hastigheder for brugerne.

Dit job fokuserer også på at skabe en backend, der gør det muligt for frontend-hjemmesiden at eksistere. Du finpudser den kode, der kommunikerer med databaser, servere og API'er. Derfor er du nødt til at lære at kode i back-end programmeringssprog, samt håndtere databaser.

De fleste virksomheder er afhængige af full-stack udviklere til at spotte fejl, der påvirker en hjemmesides front- og back-end-sider. Din alsidighed er afgørende, når nye teknologier skal inkorporeres i webudvikling, da du kan påpege indvirkningen på både den tekniske side og det, der møder brugerne, når de anvender applikationen.

Ville en karriere inden for IT være noget for dig? Ville et arbejde som full stack-udvikler passe til din interesse for kodning og teknologiske færdigheder? Så læs videre for at finde ud af, hvilke kompetencer og kvalifikationer du skal have for at trives i en rolle som full-stack developer.

Mand som sidder ved sit skrivebord og smiler
Mand som sidder ved sit skrivebord og smiler

job som IT specialist?

Hos Randstad har vi mange kunder, som har brug for dygtige IT specialister. Registrér dig i vores database og øg dine jobmuligheder.

opret profil
2

hvad får man i løn som full-stack developer?

Som full-stack developer afhænger lønnen i høj grad af dine erfaringer, kompetencer og den geografiske placering. Igennem Randstad ansætter vi full-stack developers til forskellige niveauer og lønninger, som typisk kan inddeles i følgende trin:

 • 1-3 års erfaring: 35.000 kr - 45.000 kr om måneden
 • 3-6 års erfaring: 45.000 kr - 60.000 kr om måneden
 • 6+ års erfaring: mere end 55.000 kr om måneden

hvilke faktorer kan være med til at påvirke lønnen som full-stack developer?

Som full-stack udvikler afhænger din løn primært af det projekt, du arbejder på, og din ekspertise. Du behøver ikke en formel uddannelse for at udmærke dig i din rolle, men færdigheder i programmeringssprog forbedrer dine udsigter og din lønpakke. Et par års erfaring og formelle uddannelseskvalifikationer forbedrer også din indtjening på grund af de overførbare færdigheder, du har.

Virksomhedens størrelse har også indflydelse på din indtjening. Webapplikation til en lille virksomhed er typisk mere ligetil, end det er tilfældet for større virksomheder, som indarbejder flere og mere integrerede  funktioner på deres hjemmesider, hvilket gør arbejdet mere komplekst. Større virksomheder er således ofte villige til at betale mere for det ekstra arbejde.

3

typer af full-stack developers

Som full stack-udvikler kan du specialisere dig i følgende typer af webudvikling:

woman working in office
woman working in office

freelancer eller lønmodtager?

Mulighederne er mange og valget er dit. Vi kan hjælpe dig uanset, hvad du vælger.

ledige stillinger
4

arbejdet som full-stack developer

Når du elsker at kode, vil du nyde at arbejde som full stack-udvikler. Lad os udforske dine opgaver og ansvarsområder.

jobbeskrivelse for full-stack udvikler

 • Udvikling af softwarekomponenter og applikationer

Som full-stack developer brainstormer du med andre teammedlemmer om funktionerne på en hjemmeside eller i en applikation. Når du har en idé om, hvordan applikationen skal se ud, kan du begynde at kode. Dit job er at organisere logikken i et system og opbygge den underliggende arkitektur og ramme, der er nødvendig for at udvikle hjemmesiden.

 • Indarbejde nye funktioner på hjemmesider

En full-stack developer overvåger løbende hjemmesider og software for fejl. Dit job er at integrere nye funktioner for at forbedre applikationens funktionalitet. Du tjekker også brugergrænsefladen, optimerer løbende hastigheden og forbedrer brugeroplevelsen.

 • Udvikling af funktionelle databaser og servere

Enhver applikation eller hjemmeside har brug for databaser og en server til at behandle og lagre data. Som full-stack developer udvikler du funktionelle databaser og andre værktøjer, der forbedrer interaktionen og funktionaliteten på siden.

 • At holde trit med den nye teknologi

Som full-stack udvikler skal du holde trit med de nye teknologier for at sikre, at back-end og front-end opfylder brugernes behov. Du bør også teste hjemmesiderne regelmæssigt for at sikre kompatibilitet på tværs af platforme og vedligeholde responsive designs.

 • Kommunikere nye teknologier og funktioner til beslutningstagere

Det er vigtigt at vide, hvornår det er bedst at skalere din arbejdsgivers hjemmeside, så den opfylder virksomhedens behov. Din opgave er at udarbejde et forslag og holde ledelsen informeret om, hvordan man forbedrer sikkerheden og skalerer hjemmesidens ydeevne.

5

arbejdsmiljø og arbejdstider

Som full-stack developer bruger du det meste af din tid omgivet af computere på kontoret. Jobbet indebærer ikke rejser, medmindre du deltager i en konference eller en workshop. Når du arbejder i et konsulenthus, skal du møde kunder for at diskutere de funktioner, de har brug for til deres hjemmesider.

hvem er dine kollegaer?

Afhængigt af din arbejdsgiver kommer du til at arbejde sammen med f.eks. softwareingeniørerback-end developers og front-end developers. Du kan også arbejde med mobiludviklere og webudviklere, ux-designere, cloud-ingeniører samt andre specialister, der kan omfatte projektledere, cloud-ingeniører, programmører og andre it-specialister.

hvordan ser arbejdsdagene ud?

En full-stack developer arbejder typisk fuldtid 37 timer om ugen eller på freelance basis. Arbejdstiden er typisk i normal kontortid fra 8 eller 9 til 16 eller 17. Nogle gange arbejder du længere for at afslutte et projekt. Hvis du som full-stack developer f.eks. skal udvikle en hjemmeside, er det meget almindeligt, at du også arbejder om aftenen og/eller i weekenden op til lanceringen.  Jobbet som full-stack developer kan være meget projektstyret, hvilket betyder, at du arbejder mere i en periode for så at holde fri på nogle andre tidspunkter.

woman working with laptop
woman working with laptop

hvem er dine kollegaer?

Som back-end developer arbejder du ikke kun sammen med andre udviklere. Du har også en tæt kontakt til mange andre afdelinger i virksomheden. 

tid til nye kollegaer?
6

uddannelse, kompetencer og jobmuligheder

Der er flere forskellige uddannelsesmuligheder, hvis du gerne vil arbejde som full-stack developer. 

 • Universitetsgrad: Du kan tage en lang videregående uddannelse indenfor webudvikling og IT, hvortil du kan tilvælge relevante valgfag.
 • Erhvervsakademi: Du kan tage en erhvervs akademisk uddannelse indenfor webudvikling, hvortil du lærer om full-stack development.
 • Kursus: Du kan tage relevante kurser indenfor full-stack development f.eks. på det Teknologiske Institut.

kompetencer og færdigheder

Du har brug for følgende færdigheder for at fremme din karriere som full-stack udvikler:

 • programmeringsevner

En full-stack developer har brug for exceptionel kodning for at kunne udvikle website-frameworks og inkorporere forskellige funktioner. For eksempel er det vigtigt at være fortrolig med Hypertext Markup Language, der bruges til at skabe brugergrænseflader og bestemme, hvordan en webside kan vises.

 • webarkitektur 

Som full-stack developer bør du være ekspert i webarkitektur og forstå kodestrukturen, så du kan bygge en serverside, der opfylder brugernes behov. Med færdigheder inden for webarkitektur kan du adskille dine filer og udføre beregningsopgaver.

 • øje for detaljer 

Som udvikler er det vigtigt at være opmærksom på den kode, du skaber. At være detaljeorienteret sikrer, at du skaber en funktionel applikation og hjemmeside. Du kan også spare tid ved at undgå fejl og skabe en perfekt hjemmeside.

 • evner indenfor problemløsning

Du vil møde forhindringer og udfordringer som full-stack developer. Nogle gange kan du opleve at gå i stå i kodningsfasen, ligesom fejl og mangler skal løses, hvortil din evne til at løse problemer bliver rigtig effektiv.

jobmuligheder

Som full-stack developer skal du have forskellige færdigheder inden for webudvikling for at øge dine karrieremuligheder. Ud over at specialisere sig som front-end eller back-end udvikler, kan du også forbedre sine færdigheder for at komme videre i sin karriere. For eksempel er det muligt at blive softwareingeniør eller ledende programmør med yderligere kvalifikationer. Da du håndterer begge aspekter af webudvikling, har du mulighed for at blive projektleder for forskellige softwareudviklingsprojekter. Alternativt kan du gå videre til andre it-felter som systemanalyse og it-administration. Nogle full-stack udviklere bliver konsulenter eller underviser på universiteter.

opret profil
7

fordele ved at finde job igennem Randstad

Hos Randstad hjælper vi virksomheder og kandidater med at finde det rette jobmatch. Vi rekrutterer udviklere til såvel faste som midlertidige stillinger, ligesom vi formidler kontakt mellem virksomheder og freelancere.

Hos Randstad har vi mange kunder, som har brug for dygtige full-stack udviklere. Registrer dig i vores database og øg dine jobmuligheder.

specialister finder specialister

Hos Randstad er vi specialister inden for rekruttering af full-stack udviklere. Vores rekrutteringskonsulenter inden for IT har selv en baggrund i branchen og kender derfor både markedet og kunderne.

fastansættelse

Randstad rekrutterer full-stack developers til faste stillinger hos mange spændende virksomheder. Vi får løbende nye opgaver ind fra vores kunder i hele landet.

freelancers

Randstad ejer Europas største freelancer database Twago og er eksperter i at identificere de rigtige freelancere til de rigtige projekter både lokalt og globalt.

projektansættelse

Randstad har mulighed for at kontraktansætte dig på time- eller månedsbasis alt efter dine og vores kunders ønsker. Vi sikrer dig ordentlige ansættelses-, kontrakt- og forsikringsforhold.

Du har talentet. Virksomhederne har behovet. Vi skaber forbindelsen.

Upload dit CV i vores database og lad os hjælpe dig med at finde dit næste job.

8

ofte stillede spørgsmål

Her er de mest stillede spørgsmål om arbejdet som full-stack developer:

thank you for subscribing to your personalised job alerts.