find info om jobbet som front-end developer

Som front-end developer bygger du front-enden eller kunde-siden af en hjemmeside eller en softwareapplikation. Men i modsætning til andre udviklere har du en kunstnerisk og pragmatisk tilgang fremfor at fokusere på de tekniske aspekter. Det betyder, at din kode vil afgøre, hvordan webdesignet implementeres på internettet. Hjemmesider kombinerer ofte struktur, design, indhold, data og funktionalitet; uden en front-end udvikler til at skabe en brugervenlig side, kan brugerne ikke navigere i funktionerne. I bund og grund er det dit job at transformere weblayoutet, så det hjælper brugerne med at få adgang til de funktioner, de har brug for, ved at pakke den tekniske side ind back-end.

 

find dit næste job her
1

hvad laver en front-end developer?

Som front-end udvikler bruger dine kodningsevner og dit kunstneriske øje til at forbedre funktionaliteten af en applikation eller hjemmeside og forbedre dens udseende. Du optimerer også sidens hastighed for at sikre, at brugerne får en god og problemfri oplevelse.

Som front-end udvikler arbejder du med forskellige projekter, der fokuserer på hjemmesidens udseende og brugeroplevelsen for slutbrugerne. Du kan f.eks. forvandle hjemmesider til intuitive og visuelt tiltalende sider. Du skaber også specialbyggede landingssider til konkurrencer, nichemarketing og kampagner. En front-end udvikler bruger grafiske designværktøjer til at skabe prototyper af hjemmesider og kodningsværktøjer. Front-end udviklere arbejder i forskellige brancher med at udvikle funktionelle hjemmesider til deres arbejdsgivere.

Passer det til dine kunstneriske og kreative evner at arbejde som front-end developer inden for IT eller tech? Så læs videre for at finde ud af, hvilke kompetencer og kvalifikationer du skal have for at trives i en rolle som front-end udvikler.

job som it specialist?

Hos Randstad har vi mange kunder, som har brug for dygtige IT specialister. Registrér dig i vores database og øg dine jobmuligheder.

opret profil
2

hvor meget tjener man som front-end udvikler?

Hos Randstad ansætter vi en del front-end developere med forskellige erfaringer og kvalifikationer. Lønniveauet afspejler den enkeltes erfaring og kvalifikationer, og lønspændet ligger på mellem 35.000 kr og 45.000 kr månedligt. Her er der tale om et erfaringsniveau på 0-5 år med relevant færdiggjort uddannelse.

Når du vurderer grundlønnen, bør du altid se på den samlede lønpakke, som kan indeholde alt fra pension, fritvalgsopsparinger og sundhedsforsikringer til medarbejdergoder som betalt frokostpause, frokostordninger, fleksibile arbejdstider, tilskud til sport eller fri bil. Vurder derfor aldrig lønnen alene udfra grundlønnen, men gør op med dig selv, hvad der er vigtigt for dig, og sørg for at forhandle nogle af disse ting ind i din samlede lønpakke.

sådan øger du din løn som front-end developer:

Som front-end developer afhænger din indtjening af dine opgaver og de færdigheder, du besidder. Derfor kan du øge din lønpakke ved at forbedre dine uddannelsesmæssige kvalifikationer eller erhverve dig yderligere certificeringer, der styrker dine færdigheder. For eksempel kan et certifikat i programmeringssprog forbedre dine muligheder.

Store virksomheder betaler ofte mere på grund af de specialiserede færdigheder, rollerne kræver, mens mindre virksomheder måske betaler mindre, vil du i disse organisationer sandsynligvis få berøring med flere forskellige opgaver og på den måde oparbejde nye færdighede. At flytte til en anden by kan også øge din lønpakke. Større byer har en stor efterspørgsel på udviklere, og lønnen er bedre end i små byer på grund af de højere leveomkostninger.

smilende mand, der arbejder ved hjælp af stationær computer
smilende mand, der arbejder ved hjælp af stationær computer
3

typer af front-end developers

Nogle af specialiseringsområderne for frontend-udvikler omfatter:

smilende kvinde, der arbejder på kontoret
smilende kvinde, der arbejder på kontoret

freelancer eller lønmodtager?

Mulighederne er mange og valget er dit. Vi kan hjælpe dig uanset, hvad du vælger.

ledige stillinger
4

arbejdet som frontend-udvikler

Som front- end udvikler inddrager du dine kunstneriske og designmæssige evner i dit arbejde. Lad os se nærmere på en front-end udviklers opgaver og arbejdsmiljø.

hvilken opgaver har en front-end developer?

Nogle af opgaverne for en front-end udvikler inkluderer:

 • At omdanne design til funktionelle websider: Som front-end udvikler bruger du designidéer fra grafiske designere og kopierer dem ved hjælp af HTML og CSS for at skabe funktionelle websider. HTML etablerer layout og struktur, mens CSS er effektiv til at style websider.
 • At vedligeholde de rigtige temaer og farver på websitet: Som frontend-udvikler arbejder du sammen med webdesignere og marketingteams om at finde de bedste temaer og farveskemaer til websitet. Du sikrer også, at farveskemaerne er afbalancerede og koordinerede på hele websitet.
 • At forbedre navigationen på hjemmesiden: Frontend-udviklere opretter ofte links for at hjælpe brugerne med at navigere på hjemmesider eller eksterne sites. Ud over at bygge den kode, der gør det muligt at tilføje links overalt på websiderne, skal du sikre, at linkene fører brugerne til de ønskede sider eller steder på websitet.
 • At optimere hjemmesider til mobil: Som frontend-udvikler sikrer du, at brugerne kan få adgang til en hjemmeside fra enhver enhed. Websidens design skal bevare sit udseende på små skærme med den forventede hastighed. Brugerne skal også have adgang til alle funktioner fra mobile enheder.
 • Indholdsoptimering: Som frontend-udvikler sikrer du, at indholdet vises godt på et website ved at optimere websidens struktur. Du kan også øge hjemmesidens synlighed ved at sikre, at indholdet følger retningslinjerne for søgemaskineoptimering og best practices.
 • Test og opdatering af frontend-komponenter: Dit job er at implementere nye frontend-komponenter på hjemmesider. Du tester også regelmæssigt hjemmesiderne for fejl for at sikre, at de fungerer perfekt.
5

arbejdsmiljø og arbejdstider

Som front-end developer arbejder du hovedsageligt i et kontormiljø og bruger det meste af dagen på en computer eller på møder med andre udviklere. De fleste virksomheder udvikler kreative arbejdsområder til webudviklere for at holde dem motiverede. For eksempel tilbyder nogle arbejdsgivere interaktive rum til brainstorming og kodningsrum med forskellige lysfunktioner for at holde de kreativiteten i gang. En front-end udvikler kan også arbejde remote og udføre sine opgaver uden at tage ind på kontoret. Jobbet involverer som udgangspunkt ikke rejser, medmindre du deltager i en konference eller et event.

hvem er dine kollegaer?

Afhængigt af dine arbejdsprojekter og din arbejdsgiver, kan dine kolleger omfatte back-end developers, full-stack developers og mobiludviklere. Du vil sandsynligvis også arbejde tæt sammen med UX-designere, webudviklere, grafiske designere og andre specialister, herunder softwareingeniører, cloud engineer post, projektledere og systemanalytikere.

hvordan er arbejdstiderne for en front-end udvikler?

Som front-end udvikler afhænger din arbejdsuge af din arbejdsgiver og projekterne. Hvis du er ansat på fuldtid, dækker arbejdsopgaverne i gennemsnit 37 timer om ugen. Du kan være nødsaget til at arbejde uden for kontortid for at færdiggøre presserende projekter og overholde deadlines. Deltids- og muligheder for remote arbejde er tilgængeligt flere steder. Nogle front-end udviklere er freelancere, og arbejder som projektansatte eller i kortvarige kontrakter hos en eller flere virksomheder på samme tid.

hvordan ser jobmulighederne ud for en front-end developer?

At blive front-end udvikler etablerer din karriere inden for webudvikling. Du kan forbedre dine færdigheder og indtage seniorroller eller flytte til andre teknologiroller. Hvis du kan lide planlægnings- og brainstormingfasen i frontend-udvikling, har du mulighed for at få en ledende rolle. Du kommer ikke til at kode, men du kommer til at lede teams af front-end udviklere på forskellige projekter. Når du har en dyb viden om frontend-udvikling, kan du blive konsulent eller undervise studerende i webudvikling på gymnasier og universiteter.

Der er også mulighed for at bevæge sig ind i andre grene af webudvikling, f.eks. som back-end udvikler.

smilende kvinde, der arbejder på kontoret
smilende kvinde, der arbejder på kontoret

søger du job?

Eller går du overvejer at finde nye udfordringer? Opret en profil og vi kontakter dig, hvis der skulle dukke noget interessant op.

opret profil
6

hvilke erfaringer og uddannelse skal en front-end developer have?

For at blive front-end udvikler, er det en god ide at

 • Lære programmeringssprog: Hvis du vil udmærke dig som front-end developer, har du brug for exceptionelle kodningsevner. Derfor bør du være fortrolig med kodningssprog, der er relevante for front-end udvikling. 
 • Tage en universitetsuddannelse: IT-Universitetet i København tilbyder flere forskellige uddannelser, der åbner døre for en karriere som frontend-udvikler. Du kan for eksempel vælge at tage en uddannelse som softwareudvikler, hvor du vil opnå færdigheder og kompetencer inden for både softwareudvikling og kreativt arbejde. En bachelor- eller kandidatgrad i webudvikling eller software engineering er et godt fundament for arbejdet som front-end udvikler. 
 • At lære koncepter inden for front-end udvikling. Det kan du blandt andet opnå via diplomkursus i webdesign og -udvikling. Du kan også du tage en bachelor i kommunikation og IT, hvor den unikke kombination af datalogi, medievidenskab og kommunikation giver dig mulighed for at arbejde bredt inden for IT-området.
 • Sikre dig relevant erhvervserfaring: Som frontend-udvikler har du brug for erhvervserfaring for at få et job. Du kan validere din ekspertise gennem kodningsudfordringer eller ved at bygge dine egne projekter og bruge dem som din portefølje.

hvilke færdigheder og kompetencer skal en front-end developer have?

Udover den tekniske ekspertise har du brug for flere andre færdigheder (soft skills) for at udmærke dig som front-end developer.

 • Nysgerrighed: Landskabet for hjemmesideudvikling er i konstant udvikling, og du er nødt til at blive ved med at lære og holde dig ajour med de nye front-end-komponenter og -værktøjer. Med nysgerrighed vil du blive inspireret til at undersøge trends og implementere dem i dit arbejde.
 • Empati: Da du udvikler et brands visuelle image, er målet ikke at dekorere det med forskellige grafikker eller farver. Du er nødt til at være opmærksom på, hvordan andre opfatter farverne og grafikken. Empati giver dig mulighed for at sætte dig i kundens og brugernes sted.
 • Problemløsningsevner: Arbejdet som front-end developer kommer med forskellige udfordringer, og du har brug for problemløsningsevner til at hjælpe dig med at nedbryde problemer, imødekomme udfordringer og finde løsninger.
 • Samarbejdsevner: Du arbejder sammen med et team af udviklere og samarbejder med back end udviklere for at sikre, at en hjemmeside fungerer korrekt. Gode samarbejdsevner hjælper dig med at opretholde et positivt samarbejde.
7

fordele ved at finde et job som front-end developer via randstad

Hos Randstad hjælper vi virksomheder og kandidater med at finde det rette jobmatch. Vi rekrutterer front-end udviklere til såvel faste som midlertidige stillinger, ligesom vi formidler kontakt mellem virksomheder og interim ansatte..

 • specialister finder specialister

Hos Randstad er vi specialister inden for IT-rekruttering. Vores IT-rekrutteringskonsulenter har selv en baggrund i IT-branchen og kender derfor både markedet og kunderne.

 • fastansættelse

Randstad rekrutterer front-end udviklere til faste stillinger hos mange spændende virksomheder. Vi får løbende nye opgaver ind fra vores kunder i hele landet.

 • freelancers

Randstad ejer Europas største freelancer database twago og er eksperter i at identificere de rigtige freelancere til de rigtige projekter både lokalt og globalt.

 • projektansættelse

Randstad har mulighed for at kontraktansætte dig på time- eller månedsbasis alt efter dine og vores kunders ønsker. Vi sikrer dig ordentlige ansættelses-, kontrakt- og forsikringsforhold.

Du har talentet. Virksomhederne har behovet. Vi skaber forbindelsen.

Hos Randstad har vi mange kunder, som har brug for dygtige front-end developere. Registrer dig i vores database og lad os hjælpe dig med at finde dit næste job.

8

ofte stillede spørgsmål

Her er ofte stillede spørgsmål om at arbejde som front-end developer.

thank you for subscribing to your personalised job alerts.