4. stolthed over arbejdet
Ifølge Linda Hill, juraprofessor ved Harvard, er "et klart og overbevisende formål den lim, der binder en gruppe af individer sammen". Tænk over det. Det første skridt i ethvert samarbejde på en arbejdsplads er at opstille teamets mål og målsætninger. Disse mål bliver derefter teamets fokus.
Dine medarbejdere ønsker at være en del af et team. De vil være stolte af deres arbejde og se, hvordan deres arbejde påvirker virksomhedens overordnede succes. Det er gennem denne følelse af et fælles formål, at medarbejdernes engagement kan slå igennem og udvikle sig.
Remote- og hybridarbejde kan gøre denne form for engagement vanskeligere. Gennem regelmæssige teammøder, hyppige check-in, hvor der spørges ind til, hvordan det går og konstant feedback, kan engagementet på arbejdspladsen dog trives, selv i fjernmiljøer.
Det kan også være svært at opbygge denne følelse af formål og stolthed blandt arbejdstagere uden en fast arbejdsplads. Disse medarbejdere udgør næsten 80 % af den globale arbejdsstyrke og står for næsten alle skifteholdsarbejdere, især inden for produktion, sundhedsvæsen og detailhandel. Arbejdstagere uden en fast arbejdsplads har en tendens til at fokusere på deres daglige opgaver, sikkerhed og produktivitet på arbejdspladsen og bruger mindre tid på at deltage i virksomhedsmøder og samarbejde om projekter.
I disse stillinger er interaktion med lederen afgørende. Lederne kan hjælpe medarbejderne med at føle sig værdsat på arbejdet ved at give passende feedback og konsekvent anerkendelse.
5. sikkert arbejdsmiljø
Et sikkert arbejdsmiljø fremmer medarbejdernes motivation og engagement, og et højt niveau af engagement på arbejdspladsen kan reducere antallet af arbejdsulykker betydeligt. Undersøgelser viser, at medarbejdere, der ikke er engagerede på arbejdspladsen, kommer ud for 60 % flere ulykker end engagerede medarbejdere. Som du allerede ved, kan sikkerhedsproblemer på arbejdspladsen føre til højere personaleomsætning, øgede omkostninger, lavere produktivitet og mindre arbejdsglæde.
Det er op til virksomheden at stille de nødvendige værktøjer, uddannelse, praksis og politikker til rådighed for at skabe et sikkert arbejdsmiljø. Det er imidlertid ledernes, mentorernes og undervisernes ansvar at sikre, at denne praksis og disse politikker følges, at værktøjerne anvendes korrekt, og at alle medarbejdere er fuldt uddannet. Dette kræver kommunikation, organisering og engagement.
Dine medarbejdere skal også kunne give udtryk for eventuelle sikkerhedsmæssige spørgsmål og bekymringer og føle, at ledelsen lytter og er klar til at gribe ind, hvis det er nødvendigt. Det er kun gennem et sådant engagement mellem virksomhedens ledelse og medarbejderne, at du kan opnå brugbare resultater.
6. forbedret medarbejderoplevelse
Mange arbejdsgivere tror fejlagtigt, at medarbejderengagement og medarbejderoplevelse er det samme. Det er det ikke. Medarbejderoplevelsen er den rejse, som en medarbejder tager fra den første kontakt med virksomheden (når vedkommende søger stillingen) til vedkommende forlader virksomheden. Selv om medarbejderens engagement bør være en vigtig del af medarbejderoplevelsen, gælder det ikke en bestemt proces, et bestemt forløb eller en bestemt tidsramme.
En medarbejders engagement er snarere baseret på sindstilstande, opfattelser og følelser. Det er der, hvor medarbejderen føler sig engageret i virksomheden og dens overordnede succes. Jo tidligere i medarbejderoplevelsen du kan skabe engagementet, jo bedre resultater kan du opnå. Tricket er at udvikle strategier til at øge medarbejderens engagementet i hver enkelt fase af medarbejderoplevelsen.