Store organisationer er afhængige af at have en skalerbar, produktiv arbejdskraft, der fungerer effektivt og gnidningsfrit, og som leverer gode resultater for deres kunder.

Set i lyset heraf udgør arbejdsomkostninger unægteligt en betydelig andel af de faste udgifter. Som virksomhed gælder det om dels at sikre, at du har den tilstrækkelige mængde bemandingsressourcer til rent faktisk at kunne opretholde virksomhedens output og høje produktivitet, og dels at du konstant formår at tiltrække og fastholde det rette talent ved at tilbyde konkurrencedygtig løn.

Ud over de åbenlyse omkostninger såsom rekruttering og aflønning af medarbejdere er der en lang række andre økonomiske faktorer, du bør overveje. Eksempelvis tab af produktivitet, når ledige stillinger ikke bliver besat, eller hvis den forkerte person ansættes til jobbet.

Den hurtigste og mest effektive måde at få dine arbejdsomkostninger under kontrol er at samarbejde med en specialiseret partner. Nedenfor har vi samlet de bedste eksempler på, hvordan et samarbejde med en ekstern HR-udbyder kan hjælpe dig med at håndtere dine arbejdsomkostninger.

image

beregn dine potentielle besparelser af arbejdsomkostninger.

download guide

undgå forkerte ansættelser.

En forkert ansættelse er altid et uønsket scenarie. At rekruttere en person, der viser sig at være det forkerte match med organisationen, eller som simpelthen ikke er i stand til at udføre arbejdet efter de påkrævede standarder, er spild af tid, penge og arbejdsindsats for alle parter. Samtidig vil det typisk være både demotiverende og ødelæggende for arbejdsmoralen.

På et rent økonomisk plan viser undersøgelser, at en forkert ansættelse reelt set kan koste din virksomhed 30% af den ansattes indtjening det første år.

En af de største fordele, du kan opnå ved at samarbejde med en HR-partner, er at få øget kvaliteten af din ansættelsespraksis betydeligt. De dedikerede HR-udbydere er nemlig specialiserede i at kunne finde og matche bestemte stillinger med de helt rette personer på baggrund af en stramt styret og efterprøvet tilgang til kandidat-screening, analyse og referencetjek.

I forbindelse med dette arbejde kan moderne værktøjer og teknologier såsom Checkster vise sig at være yderst gavnlige og uvurderlige.

mindre annonceringsbudget.

En af de tunge økonomiske poster i forbindelse med ansættelse af medarbejdere skyldes, at virksomheder har behov for at markedsføre og reklamere for deres ledige stillinger på jobportaler og andre platforme. Her kan man hurtigt fristes til at tro, at den bedste løsning er at promovere sine ledige stillinger på så mange kanaler som muligt. Men faktum er, at dette kan ende med at blive en meget dyr tilgang til rekrutteringen.

Den rette eksterne HR-partner kan hjælpe dig med at finde de bedste ansøgere hurtigt og nemt ved at give dig adgang til en efterprøvet pulje af kandidater, der er kvalitetsvurderet på forhånd.

Denne hjælp kan reducere både tidsforbruget og arbejdsbyrden i processen med at reklamere for stillinger og identificere passende kandidater. Medarbejdere, der tidligere skulle varetage disse arbejdsopgaver, får således mere tid, frihed og fleksibilitet til at kunne fokusere målrettet på andre opgaver, der kan skabe ekstra værdi for forretningen.

to kolleger, der arbejder i et bestyrelseslokale
to kolleger, der arbejder i et bestyrelseslokale

reduceret administrationsbyrde.

Der er en del administrativt arbejde forbundet med at håndtere virksomhedens bemandingsressourcer – lige fra planlægning af vagter til styring af overarbejde og lønningslister. For store virksomheder med tilsvarende store og forskelligartede arbejdsstyrker kan disse aktiviteter blive enormt komplicerede og koste dit HR-team en del tid og penge.

Beslutningen om at samarbejde med en ekstern HR-udbyder giver dig den vigtige fordel, at du kan blive aflastet på flere områder af dette administrative ansvar. Hvis du eksempelvis ofte anvender fleksibel arbejdskraft i travle og spidsbelastede perioder, kan du trygt stole på, at en HR-specialist får analyseret din virksomheds tilgængelige kapacitet, inddrager de nødvendige personer til arbejdet og holder styr på processer såsom onboarding og håndtering af lønningslister.

Så hvis du er på udkig efter HR-services, der nøjagtig er skræddersyede til netop din virksomheds behov og udfordringer, kan en on-site-partner særligt vise sig at være gavnlig og skabe vigtige forretningsfordele.

mere fleksibilitet.

Blandt mange brancher står fremstillingsindustrien som et af de tydeligste eksempler på, hvordan sæsonprægede trends og skiftende behov påvirker virksomheders resultater - og dermed også deres behov for medarbejdere.

Hvis du ønsker succes med håndteringen af din arbejdskraft, så du til enhver tid får udnyttet dine ressourcer optimalt, bør du uden tvivl fokusere på fleksibilitet som hovedelement i dit arbejde. I denne sammenhæng vil en ekstern HR-partner kunne tilbyde målrettet service og ekspertise, der kan hjælpe dig med at optimere din ansættelse af fleksible medarbejdere og justere forsyningen af talent - nøje afstemt efter dine produktionsbehov.

Du kan således minimere spildte ressourcer ved at skalere din arbejdskraft op og ned efter behov, så du udelukkende betaler for de timer, der rent faktisk er blevet lagt i arbejdet, hvilket yderligere kan reducere mængden af overarbejde. Derudover mindsker du også risikoen for oversete deadlines eller ordrer, der ikke bliver leveret på grund af underbemanding.

elektroniske løsninger.

Udviklingen inden for HR-området er i den grad drevet af teknologisk innovation, og i de fleste tilfælde vil virksomheder i dag kunne drage fordel af at adoptere nye systemer og teknologier med henblik på at optimere processerne for ansættelse og håndtering af arbejdskraft.

De teknologiske og digitale muligheder baner vejen for mere omkostningseffektive løsninger. Eksempelvis kan elektronisk fakturering og automatisering af nøgleopgaver såsom screening af ansøgere, tjek af referencer og analyser af arbejdskraften frigive mere tid blandt dine medarbejdere. De kan således koncentrere sig om andre forretningskritiske arbejdsopgaver, hvor deres evner kommer mere til deres ret. Samtidig er denne procesautomatisering medvirkende til at mindske risikoen for menneskelige fejl, som ellers kunne have haft alvorlige økonomiske konsekvenser for din virksomhed.

Med andre ord: En ekstern HR-partner kan hjælpe med at holde dig opdateret på den seneste udvikling på det teknologiske felt samt understøtte dig i beslutningen om, hvilke værktøjer der er mest fordelagtige for dig.

Hvis du er yderligere interesseret, har Randstad udviklet en beregner, der kan give dig indblik i, hvor mange arbejdsomkostninger du vil kunne spare ved at samarbejde med os. Beregn dine potentielle besparelser.

image

beregn dine potentielle besparelser af arbejdsomkostninger.

download guide
om eksperten
author lars kjaerulf
author lars kjaerulf

Lars Kjærulf

director inhouse services

Lars er overordnet ansvarlig for Randstad Inhouse Services i Danmark. Lars har en stærk forståelse for virksomheders HR-udfordringer og begrænsninger og bidrager med sine mange års erfaring indenfor bemandingsløsninger, personaleoptimeringer og procesoptimering til at skabe værdi for vores kunder med behov for en stor fleksibel arbejdsstyrke.

hold dig opdateret om de seneste nyheder, trends og tendenser om rekruttering og arbejdsmarkedet.

tilmeld